iPhone 12 launch: specificaties & meer!

iPhone 12 launch: specificaties & meer!

14 oktober 2020 Uit Door admin

Met de introductie van de iPhone 12 breekt er voor veel consumenten een periode van vergelijken aan. Is je huidige toestel al toe aan vervanging? Loont het om de iPhone 11 te verkopen, om met de opbrengst hiervan te investeren in de iPhone 12? Is de iPhone 12 een betere telefoon dan de Galaxy S20 van Samsung, die eerder al geïntroduceerd werd? In dit artikel proberen we je een antwoord te geven op dergelijke vragen, door de specificaties van de iPhone 12 uit te lichten. Op welke punten is de iPhone 12 verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers? 

Kies uit vier verschillende modellen bij de iPhone 12-serie

De iPhone 12 productserie bestaat uit vier modellen. Kies voor de compacte iPhone 12 Mini met een formaat van 5.4 inch, wanneer je voornamelijk belt, mailt en chat met de telefoon. Op zoek naar een gemiddeld formaat? Neem in dat geval de iPhone 12 Pro, of het basismodel van de iPhone 12. Beide toestellen hebben een formaat van 6.1 inch, wat overeenkomt met het formaat van de iPhone 11. Wil je films en series op je telefoon kijken, of bijvoorbeeld notulen bijhouden? In dat geval is de iPhone 12 Pro Max een goede optie! Het is met zijn formaat van 6.7 inch de grootste smartphone die Apple ooit op de markt bracht.

Vlakke zijkant voor de iPhone 12

Opvallend aan het uiterlijk van de nieuwe iPhone van Apple is de vlakke zijkant hiervan. Daar waar veel oudere modellen een bolle zijkant hadden. Je kunt de vlakke zijkant nog kennen van de tijd dat de iPhone 5s op de markt was. 

Foto’s en video’s maken met de LiDAR-sensor

In de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max zit een nieuwe sensor verwerkt, de LiDAR-sensor. Liefhebbers van de producten van Apple zullen de naam van deze sensor herkennen. Gek is dat niet, want Apple verwerkte deze sensor ook al in haar nieuwste iPad Pro. Het apparaat dat al in maart van dit jaar geïntroduceerd werd. Met de LiDAR-sensor maak je niet alleen haarscherpe foto’s en video’s. Ook de toepassingen van AR en VR worden steeds mooier! Daarbij meet je nog nauwkeuriger op, hoe lang een bepaald voorwerp in de ruimte is. De rolmaat kun je voortaan thuis laten liggen. 

Snelle en krachtige A14 Bionic chipset

Een derde verbetering ten opzichte van eerdere modellen, is de toepassing van een A14 Bionic chipset. De chipset verbruikt minder energie. Dat is ook noodzakelijk, want de iPhone 12 heeft met een capaciteit van 2815 mAh een minder grote batterij aan boord. In de praktijk zal je de snellere chip niet direct merken bij het gebruik van alledaagse apps. Wel komt de snellere processor van pas, wanneer je apps met AR- en VR-toepassingen gebruikt. De verwachting is dat steeds meer apps voor toepassingen hiervan zullen kiezen in de komende jaren.