Je studentenkamer een persoonlijk tintje geven

Je studentenkamer een persoonlijk tintje geven

3 oktober 2019 Uit Door admin

Is jouw studentenkamer nog wat saai, kaal en onpersoonlijk? Dan is het tijd om deze een persoonlijk tintje te geven. Niet alleen ziet het er zo veel gezelliger uit; het geeft je ook nog eens dat heerlijk ontspannen thuisgevoel. En ook dat is toch wel erg belangrijk! Hoe jij jouw studentenkamer een persoonlijke tintje geeft zonder hier al te veel budget aan kwijt te zijn, lees je hier.

1. Hang iets moois aan de wand

Om te beginnen is het tijd om die kale muren te bedekken: en het liefst met persoonlijke foto’s of items natuurlijk. Laat bijvoorbeeld een mooi, groot foto op canvas drukken met je favoriete familie of vrienden foto. Of wat dacht je van een speciaal hoekje waar je allerlei souvenirs en kleinigheidjes tegen de muur hangt? Of een leuke fotocollage aan die kale witte wand waar je al je leukste herinneringen tentoonstelt? Door jouw foto’s of items te gebruiken als muurdecoratie, heb je jouw studentenkamer voor minder dan een paar tientjes en in minder dan twintig minuten een stuk persoonlijker en gezelliger gemaakt.

2. Kies je items zelf

Nu heb je waarschijnlijk een allegaartje van tweedehands meubelstukken op je kamer staan; en dit mag best wat persoonlijker. Je kunt je meubelstukken en andere accessoires gewoon zelf uitkiezen: het hoeft echt niet allemaal met elkaar te matchen. Vind jij die knalgele stoel bij de IKEA echt geweldig? Dan haal je die gewoon in huis! Je kunt uiteindelijk eenheid creëren door dezelfde kleuren kussens of kleden toe te voegen: en ook daar kun je jouw persoonlijke smaak geweldig goed in naar voren laten komen!

3. Schaf een vitrinekast aan

Nu hoef je niet perse zo’n oude, klassieke, glazen vitrinekast in je kamer te zetten; een paar planken aan de muur doen het ook prima. Zorg er daarentegen wel voor dat je een plekje op je kamer zet waar je jouw favoriete items, verzamelstukken of souvenirs op tentoon kunt stellen. Door dit soort dingen op een mooie manier te presenteren kun je iedere dag weer herinnerd worden aan die mooie momenten, of vrolijk worden van de geweldige items die je verzameld hebt. Op en top persoonlijk!

4. Zorg voor wat accessoires

Nu is niet iedereen een geboren interieurdesigner, maar dat betekent niet dat je geen accessoires in je kamer kunt hebben. Loop eens bij de Action, Blokker of IKEA rond en kijk wat voor accessoires jou aanspreken. Je kunt er vast een plekje voor vinden op je kamer!

5. Planten in huis

En dan zijn er de planten nog: de ideale manier om wat sfeer en gezelligheid in je kamer te creëren. Daarnaast zorgen ze ook voor een goede luchtkwaliteit en hierdoor voor een hogere productiviteit! Vergeet ze alleen geen water te geven.