Je studentenkamer opknappen

Je studentenkamer opknappen

6 oktober 2021 Uit Door admin

Als je eindelijk een studentenkamer hebt gevonden, wil je natuurlijk wel dat je kamer ook een beetje als thuis aanvoelt. Je wilt er je eigen plekje van maken en je moet je erop je gemak voelen. Maar je budget is ook beperkt. Lees hier wat je kunt doen om van je studentenkamer toch een mooi plekje te maken.

De basis

Vaak begin je met de basis en dat zijn de muren en vloer. Dit is ook meestal de grootste kostenpost. Kies om te beginnen een kleur uit waar jij je prettig bij voelt. Een studentenkamer is meestal niet zo groot, dus het is verstandig om een wat lichtere kleur te kiezen. Zo lijkt je kamer wat ruimtelijker. Een goede optie qua verf is Wijzonol muurverf mat. Deze is te verkrijgen in verschillende, mooie kleuren. Deze verf is kwalitatief goed voor een leuke prijs.

De vloer ligt er meestal al. Maar is het toch nodig om een nieuwe vloer te leggen? Dan kun je kiezen voor laminaat of pvc vloeren. Deze zijn te verkrijgen in veel verschillende designs en kosten ook niet zoveel. Regelmatig zijn deze vloeren in de aanbieding.

Meubels

Gelukkig zijn er een heleboel leuke tweedehands meubels te krijgen om je kamer leuk mee in te richten. Je kunt op marktplaats kijken of langsgaan bij je lokale tweedehandswinkel. Sommige meubels hebben misschien een opknapbeurtje nodig, maar met een likje verf hier en daar kom je al een heel eind. Kunnen jouw meubels wel een opknapbeurt gebruiken? Kijk dan eens bij Wijzonol aanbiedingen

Het enige waar je een beetje op moet letten, is dat de meubels leuk bij elkaar staan. En vaak heb je in een studentenkamer geen ruimte voor veel meubels. Omdat je te maken hebt met een kleine ruimte, is goed om praktische meubels te kopen. Een bed met opbergruimte eronder bijvoorbeeld. Dat scheelt weer kastruimte.

Accessoires

Als je meubels er staan, kun je kijken naar de accessoires die je kwijt wilt in je kamer. Planten zijn altijd een gezellige en mooie toevoeging in je kamer. Er zijn een heleboel onderhoudsvriendelijke planten te krijgen voor als je geen groene vingers hebt. Een leuke prent aan de muur en wat kaarsen doen ook wonderen in een studentenkamer. Hier en daar een mooi beeldje erbij en je bent al een heel eind.

Er zijn ook mooie geur diffusers te krijgen die zorgen voor sfeer en een lekker luchtje in je kamer. Vaak is dit in een studentenkamer geen overbodige luxe. De diffusers zorgen ook voor een betere luchtvochtigheid in je kamer. Dat is belangrijk omdat je vaak slaapt, werkt en relaxt in dezelfde ruimte.