Kledingtips voor je studentenbudget

Kledingtips voor je studentenbudget

21 mei 2021 Uit Door admin

Er bestaat wellicht geen betere manier om te leren met geld om te gaan dan een studentenleven te leiden. Je moet immers in deze fase van je leven voortdurend roeien met de (financiële) riemen die je hebt. Je wilt er goed gekleed bijlopen, maar je hebt tegelijkertijd niet het budget voorhanden om maar te blijven shoppen. Dat brengt over het algemeen veel creativiteit in de mens naar boven, maar het kan natuurlijk geen kwaad om zo nu en dan wat handige kledingtips aangereikt te krijgen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om tweedehands kleding te kopen of items te ruilen met een familielid. Dat scheelt alvast weer in de kosten.

Duurzaam

Ga je een nieuw item shoppen? Let dan op duurzaamheid. De kwaliteit van de stof is bepalend voor de gebruiksduur van je kledingstuk. Een goede tip is om uit te kijken naar de aanduiding ’travelkwaliteit’ in de beschrijving van de kleding. Een kledingstuk dat uitgevoerd is in deze kwaliteit, zoals dat bij de dames geldt voor een Studio Anneloes broek, is gemaakt om onder elke omstandigheid te dragen en zal doorgaans wat langer meegaan dan een doorsnee item. Dat betekent dus dat je minder snel opnieuw een aankoop hoeft te doen en daarmee ontzie je de portemonnee.

Repareer zelf

Mocht er dan toch een keer iets kapot gaan, bekijk dan wat instructievideo’s op internet om te zien hoe je de schade zelf eenvoudig kunt herstellen. Misschien ben je geneigd om direct een vervangend kledingstuk te kopen als iets kapot is, maar vaak valt het nog heel goed te herstellen. Zo voorkom je impulsaankopen die uiteindelijk helemaal niet nodig blijken te zijn. Als je er wat handiger in bent geworden, kun je van een oud kledingstuk misschien iets heel nieuws maken!

Minimalistische stijl

Je kunt het allemaal zo ingewikkeld maken als je wilt, maar een minimalistische stijl heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Er goed verzorgd, stoer en mannelijk uitzien en tegelijkertijd je outfit lekker simpel houden gaan prima samen. Met de kledinglijn van een merk als Quotrell oogst je waardering en voel je jezelf goed, terwijl je tegelijk ook de kosten goed in de hand houdt. Mode zonder poespas, maar desondanks wel mooi en trendy, dat is wat je zoekt, toch?

Combineer maar raak

Wil je graag gezien worden in merkkleding? Koop dan één of twee merkitems per seizoen en combineer die met merkloze kleding. Succes gegarandeerd!