Site pictogram Mijn Studentenleven

Kabeljauw met couscoussalade

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontdooi de vis en bestrooi ze na het ontdooien met de zout, peper en kerriepoeder.
    Besprenkel ze met het citroensap.
  2. Was en snijd de paprika’s en de komkommer in blokjes en de uien in kleine stukjes.
  3. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Verhit een ½ eetlepel olijfolie en fruit hierin de uien en de geperste teentjes knoflook.
    Voeg de bouillon en de paprika’s toe en laat het geheel nog ong. 5 min pruttelen.
    Voeg de komkommer toe en bak deze 2 min. mee.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak hierin de vis goudbruin en gaar, ong. 10 min.
  6. Roer de couscous los en meng dit met het groentemengsel.
    Schep het couscous- / groentenmengsel in diepe borden of kommen en serveer de vis er boven op. Strooi de koriander erover. (let op; niet iedereen houdt hiervan!).
Mobiele versie afsluiten