Site pictogram Mijn Studentenleven

Mexicaans gekruide zalm

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de sla in reepjes.
    Laat de maïs uitlekken.
    Snijd de tomaten in stukjes.
    Snijd de ui in stukjes.
  2. Pers een halve limoen uit en snijd de andere helft in 4 stukken.
    Snijd de avocado in blokjes en besprenkel ze met het limoensap.
  3. Meng in een kom; sla, maïs, tomaat, ui en avocado.
  4. Snijd de zalm in grove stukken en wentel ze door de kruidenmix (gebruik hiervoor een diep bord).
    Bak de zalm in de olijfolie, net gaar, ong. 5 min.
  5. Verwarm de tortilla’s in een koekenpan of magnetron.
    Verdeel in de warme tortilla’s de gebakken zalm en de salade. Schep de zure room erover en serveer het met een partje limoen.
Mobiele versie afsluiten