Site pictogram Mijn Studentenleven

Rijst met pikante speklapjes

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrijk de speklapjes met de ketjap en sambal en laat dit even intrekken.
  2. Kook de rijst.
  3. Snijd de prei in ringetjes.
  4. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de speklapjes aan beide kanten mooi bruin. Pas op met spatten!
    Schenk het overtollige vet af, voeg een paar lepels water toe en laat de speklapjes nog even 5 min op een lage stand, gaar sudderen.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een andere pan en roerbak de prei met zout en peper en ev kerriepoeder.
    Voeg de rijst toe en bak nog even door.
  6. Serveer de speklapjes (ev in reepjes) bij het prei- rijst mengsel.(Tip: Lekker met gebakken uitjes en / of pinda’s.)
Mobiele versie afsluiten