Site pictogram Mijn Studentenleven

Saoto soep

Ingrediënten

Bereiding

  1. De kip gaarkoken in ruim water, uitlekken en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af en pluis die in langwerpige stukjes.
  2. Kook de eieren hard.
  3. 1 1/2 liter water verhitten, hieraan de Saoto Trafasie (soepmix), Kippenbouillon met kippenvlees, selderij (fijngesneden), pimentkorrels en handvol gebakken uien toevoegen.
  4. Het geheel goed omroeren en 10-15 minuten koken; tijdens het koken de soep enkele malen omroeren.(Saoto Trafasie per persoon in een kommetje opdienen en elk kommetje serveren met de bijgerechten naar behoefte: gebakken kip, hardgekookt ei, mini frietsticks, gebakken uien en taugé. Voor een pikante Saoto, voeg naar smaak Saoto Sambal Trafasie toe voor een scherpere smaak.)

    (Tip: Saoto kan ook een dag tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard; vóór opdienen opwarmen.)

Mobiele versie afsluiten