Met een lekker warme kamer de herfst in

Met een lekker warme kamer de herfst in

23 augustus 2021 Uit Door admin

Ook al is het nu nog hoog zomer, al zou je dat niet zeggen met het weer van de laatste tijd, september komt er al weer aan. En daarmee ook de herfst. Dan wordt het donkerder, natter en kouder. Wat kun je doen om het in de komende herfst lekker warm te hebben in je studentenkamer?

Zorg voor een warme sfeer

Allereerst, zorg er voor dat je kamer warm en sfeervol aanvoelt. Met slecht weer zul je meer tijd op je studentenkamer doorbrengen en dan is het wel prettig als je hier ook graag bent. Voor de echte temperatuur maakt het natuurlijk niet uit maar gevoelsmatig lijkt je kamer warmer als het sfeervoller is. Op MijnStudentenleven hebben we hier eerder een paar blogs over geschreven. Je kunt denken aan het gebruiken van warme kleuren voor je muur of meubels, hang gordijnen op, zorg voor gedempte verlichting en zet kaarsen en planten neer.

Check nu alvast je verwarming

Je hebt je verwarming al een paar maanden uitstaan. Je weet dus eigenlijk niet of die het nog doet. Straks, op de eerste koude dag, zet heel Nederland tegelijkertijd de verwarming aan. En wordt de storingsdienst platgebeld door alle storingen. Zet daarom je verwarming nu alvast even aan om te kijken of alles nog werkt. Mocht er dan een storing zijn, dan kun je in alle rust het (laten) verhelpen.

Overweeg vloerwarming

In veel huizen wordt het niet in alle kamers even warm. Vooral oudere en slecht geïsoleerde woningen hebben hier nog wel eens last van. En laten dat nu net de woningen zijn waar studenten vaak in wonen. Isoleren is altijd een goed idee En het is te overwegen om vloerverwarming aan te leggen. Dit zorgt voor een gelijke en constante warmte in het huis. En het verbruikt minder energie dan een normale cv.  De kosten verdien je dus wel weer terug, zeker als je op internet naar een goedkoop vloerverwarming oplossing zoekt.   

Verspil geen warmte

Een lekker warme kamer wil iedereen wel. Maar continue de verwarming aanhouden op een hoge temperatuur kost je niet alleen veel geld maar is ook nog eens slecht voor het milieu. Zet dus je verwarming uit als je voor langere tijd weg bent, zoals bv een dag in de collegezaal. Zorg voor een goed geventileerde kamer (die warmt sneller op). En zet je thermostaat eens een graadje lager en trek een warme trui aan of ga lekker comfi onder je deken op de bank die film kijken. Een paar glaasjes alcohol helpen ook maar die tip heb je die niet van ons…