Eén truc om meer vrienden in je band te krijgen

Eén truc om meer vrienden in je band te krijgen

Veel mensen willen een band beginnen, maar ze weten niet waar ze moeten beginnen. Dit artikel zal je een truc laten zien om meer vrienden in je band te krijgen: begin bij jezelf! Soms is het moeilijkste deel van het starten van een nieuw project gewoon het nemen van de eerste stap en beslissen wat het is dat we willen doen. Een goede manier om dit obstakel te overwinnen is door een langetermijndoel te hebben en van daaruit terug te werken. Dus laten we zeggen dat je op zoek bent naar een gemakkelijk doel dat niet al te veel tijd of energie kost - een kortetermijndoel dat binnen de komende paar maanden kan worden bereikt? Waarom begin je niet bij jezelf?

Zorg ervoor dat je muziek speelt waar mensen naar willen luisteren.

Speel niet alleen je favoriete nummers. Je zult bandnamen moeten verzinnen die goed en memorabel zijn. Je naam moet pakkend zijn, maar ook makkelijk te onthouden, zodat mensen je makkelijk kunnen vinden op sociale media of online zoekmachines. Je zou aan andere populaire bands kunnen vragen wat hun favoriete suggesties waren voor het bedenken van een bandnaam, aangezien zij dit proces waarschijnlijk al hebben doorlopen voordat ze hun eigen succesvolle band creëerden! Zorg ervoor dat de lijst met items is gerangschikt op prioriteit (hoogste eerst).

Oefen je instrument vaak, zelfs als het lijkt alsof je geen vooruitgang boekt.

Regelmatig blijven oefenen zal ervoor zorgen dat u uw vaardigheid niet verliest na verloop van tijd.

Een ander ding om te overwegen bij het starten van een band is wat voor soort muziek je wilt spelen. Als er twee of meer mensen zijn die van dezelfde stijl houden, dan is dit de beste aanpak omdat het makkelijker is voor iedereen die erbij betrokken is en ook de repetities vlot laat verlopen omdat iedereen dezelfde smaak en verwachtingen heeft. Als echter niet alle leden dezelfde muzikale voorkeuren hebben, probeer dan te kijken naar genres die de interesse van andere potentiële muzikanten kunnen wekken, zoals rockbands met zangeressen, waar er misschien al vraag naar is op YouTube of in de iTunes hitlijsten.

Bezoek optredens van andere bands en praat met ze over hun optreden.

Als je hun muziek goed vindt, vraag dan hoe ze hun band zijn begonnen en of ze leden zoeken. Als iemand je vriendelijk lijkt, geef hem dan je nummer of e-mailadres en houd contact met die persoon.

Een truc om meer vrienden in je band te krijgen is andere bands te bezoeken bij optredens en te vragen naar de formatie van de groep. Als een lid de muziek van een andere groep goed vindt, moet hij na het zien van een van hun optredens contact met hen opnemen en proberen via telefoon of e-mail contact te leggen om een vriendschap tussen beide groepen tot stand te brengen, die er uiteindelijk toe kan leiden dat er nieuwe mensen bij de respectieve groepen komen. Dit kan worden gedaan wanneer er nog open plekken beschikbaar binnen een ensemble ook omdat niet elke muzikant heeft gevonden zijn ideale muzikale partner gewoon nog niet!

Word lid van een online groep voor muzikanten in je omgeving.

Op deze manier kun je andere muzikanten voor je band vinden die ook geïnteresseerd zijn in het spelen van muziek. Het kan zijn dat je auditie moet doen, maar dit is een goede manier om er zeker van te zijn dat de mensen met wie je gaat jammen weten hoe goed ze spelen en of er chemie tussen hen is.

Een ander geweldig idee dat heel goed voor mij heeft gewerkt was het praten over mijn dromen om muzikant te worden op social media sites zoals Facebook of Instagram. Het was niet al te lang nadat ik begon dit te doen dat een aantal vrienden van de middelbare school bereikt uit de vraag of ik wilde een nieuw project samen te starten! Het hebben van een bestaande relatie maakt het makkelijker bij het proberen iets nieuws, want we hadden al een aantal gemeenschappelijke grond waarmee we konden voortbouwen op onze vriendschap door het creëren van originele muziek samen.