Je relatie kan niet gezond zijn zonder eerlijkheid

Je relatie kan niet gezond zijn zonder eerlijkheid

Het is geen geheim dat eerlijkheid de ruggengraat is van elke gezonde relatie. Je kunt geen gezonde, bevredigende relatie hebben zonder eerlijkheid. Maar hoe weet je wanneer je eerlijk moet zijn tegen je partner? Wanneer vertel je hem of haar de waarheid en wanneer moet je het verborgen houden? Er zijn veel factoren die kunnen bepalen of eerlijkheid wel of niet zal werken voor je relatie, maar ik ga wat advies geven over wat het beste zou kunnen werken voor de meeste mensen.

Jezelf openstellen voor je partner over hoe je je voelt

Eerlijk zijn over je gevoelens en wat je van hen nodig hebt. Zowel het goede als het slechte nieuws delen. Ervoor zorgen dat er vertrouwen is in een relatie door altijd eerlijk tegen elkaar te zijn, ook als dat niet gemakkelijk is. Een artikel schrijven over eerlijkheid is misschien de moeite waard als je er problemen mee hebt gehad of er meer over wilt weten. Het zal zeker voordelen hebben om open en eerlijk te zijn over hoe de zaken er werkelijk voor staan voor een koppel dat probeert hun liefde te laten werken maar het moeilijk heeft omdat ze niet bereid zijn bepaalde feiten hardop toe te geven zonder hun toevlucht te nemen tot het afschuiven van de schuld enz. Geheimen hebben is keer op keer aangetoond niet alleen leiden tot problemen tussen partners, maar ook kinderen kunnen op te pikken.

Wees eerlijk tegen jezelf en ga na wat je wilt

Als je in de relatie wilt blijven, wees dan eerlijk tegen je partner. Als hij/zij geen tijd voor je vrijmaakt en zijn/haar vrienden belangrijker vindt dan jou, dan zou het wel eens niet goed kunnen komen. Je kunt hem dat vertellen terwijl je een glimlach op je gezicht houdt, want niemand houdt van een boze vriendin of vriend die overal boos over is. Je partner wil iemand aan zijn of haar zijde en als er niet genoeg is van geven en nemen, dan moet hij of zij misschien een ander zoeken in plaats van zich gevangen te voelen tegenover jou wanneer alle hoop op toekomstige romantische gevoelens is verloren.

Accepteer dat het moeilijk is om altijd helemaal eerlijk te zijn

Misschien wil je de waarheid niet horen, of raak je van streek. Je zou ook je kalmte kunnen verliezen en iets kwetsends terug kunnen zeggen. Maar als je weet dat eerlijkheid belangrijk is in een relatie, is het de moeite waard om te proberen dingen beter te maken door vaker eerlijk te zijn tegen je partner dan niet. Het kan moeilijk zijn als mensen het gevoel hebben dat ze de hele tijd op eierschalen lopen rond hun echtgenoot omdat ze hem of haar niet meer vertrouwen. Zo'n omgeving is niet gezond voor alle betrokkenen! Vraag jezelf eens af waarom je bang bent om je partner te vertellen wat er vandaag op het werk is gebeurd? Wat zou er gebeuren als je het wel deed? Zou hij of zij meteen vertrekken? Of zou er nog hoop zijn voor deze relatie na een eerlijke dialoog tussen jullie twee?

Eerlijk zijn in een relatie betekent niet zeuren of klagen. Het is gewoon je gedachten en gevoelens met elkaar delen, zodat beide partners weten wat de ander op een bepaald moment van hen nodig heeft. Zelfs als het voor de partner als kritiek klinkt, moet hij of zij toch proberen het gesprek te verdiepen in plaats van zich meteen af te sluiten. Door om opheldering te vragen over waarom hij of zij zich aan dit probleem stoort, kan er een verklaring naar voren komen die tot een ander resultaat kan leiden dan alleen maar te zeggen: "Ik ben het zat dat ik hier altijd alles moet doen." Op deze manier voelt niemand zich schuldig en wordt miscommunicatie minder waarschijnlijk! Als jullie na al die jaren te bang zijn om open te zijn tegen elkaar, zoek dan individuele begeleiding voor je het opnieuw probeert.