Vijf goede redenen om dit jaar naar het Lowlands Festival te komen

Vijf goede redenen om dit jaar naar het Lowlands Festival te komen

Wil je een weekend doorbrengen met je vrienden in de prachtige natuur? Zo ja, dan is er geen betere plek voor dan het Lowlands Festival. Het festival wordt gehouden van 17-19 augustus en heeft een geweldige line-up van internationaal gerenommeerde artiesten! De headliners van dit jaar zijn Arcade Fire, Jamiroquai, Kendrick Lamar en nog veel meer. Om er zeker van te zijn dat je alle informatie over het festival van dit jaar hebt, kijk je op hun website.

Lowlands is een driedaags festival met live muziek op zes podia

Het heeft een lange traditie en wordt gehouden in Biddinghuizen, Flevoland. Lowlands trekt elk jaar meer dan 70.000 bezoekers uit de hele wereld.

Veel grote namen komen optreden op Lowlands, maar er zijn ook wat minder bekende artiesten die hier hun eerste of tweede optreden geven. Zo trad Hardwell de afgelopen jaren voor de allereerste keer op Nederlandse bodem op tijdens dit festival!

In 2017 speelde The XX hun enige show in Nederland dat jaar tijdens Lowlands . Eerder traden ze al op voor uitverkochte mensenmassa's in heel Europa waaronder Amsterdam ArenA waar geen kaartje meer te krijgen was. Ook voor hen zou dit een van hun laatste optredens worden voordat ze een pauze nemen dus we hadden geluk om een kans te krijgen ze te zien.

Een van de populairste attracties op Lowlands is de Silent Disco, waar je kunt dansen met een draadloze koptelefoon op! Op deze manier zal niemand je feestje verstoren en hoef je niet te luisteren naar harde muziek van andere podia. Er draaien meerdere DJ's tegelijk op verschillende kanalen dus er is altijd voor ieder wat wils in deze koptelefoondisco! Daarnaast zijn er ook 'live' optredens want elk kanaal heeft zijn eigen live band of zanger! Overdag kun je extra gratis koptelefoons afhalen bij een van de vier stomme disco tenten. Ga gewoon naar binnen en vraag een teamlid bij de bar om een paar verse.

Het festivalterrein zelf bestaat uit twee grote delen.

Dit jaar staan er artiesten op het programma als Dizzee Rascal, Stereophonics en The Stranglers.

Het Lowlands festival is een driedaags evenement dat plaatsvindt in de buurt van Amsterdam. Dit jaar staan onder andere Dizzee Rascal, Stereophonics en The Stranglers op de line-up. Het is een openluchtfestival dus bezoekers kunnen zich in weer en wind vermaken met goede muziek van zowel bekende artiesten als minder bekende bands die op verschillende podia in het gebied spelen. Daarnaast zijn er tal van bars waar je drankjes kunt kopen en eetkraampjes waar ieders favoriete snacks zoals friet of hamburgers worden geserveerd. Al deze zaken maken het een aangename trip voor iedereen die dergelijke evenementen wil bijwonen en meer dan genoeg reden om volgende week naar Nederland af te zakken!