Koffie zoals het bedoeld is

28 februari 2013 0 Door admin

De nieuwe revolutie in de koffiewereld?

Na het ongelukkige nieuws afgelopen weken over de Senseo apparaten van Philips, zijn wij op zoek gegaan naar een goed alternatief. We kwamen terecht bij het paradepaardje van Princess, de Caffe Italiano. Dit apparaat belooft ons een goede bak koffie, een heet water dispenser en met het unieke melk opschuim systeem ben je in staat heerlijke chocolademelk te maken. Maakt de Italiano zijn hoge verwachtingen waar of zal het een toontje lager moeten gaan zingen? Op deze vraag geeft ons studentenpanel jou antwoord.

De voorbereiding

Met het grote aantal verschillende functies dat het apparaat kan vervullen verwacht je in eerste instantie een apparaat dat de ruimte op het aanrecht er niet groter op maakt. Toch zal je na het uitpakken van de doos verstelt staan van de compacte Cafe Italiano. De afmetingen wijken niet veel af van bijvoorbeeld een Senseo of een ouderwets koffie zet apparaat. De meegeleverde gebruiksaanwijzing heb je in het begin zeker nodig. Je dient een aantal stappen nauwkeurig te volgen alvorens je, de eerste kopje koffie kunt zetten. Laten we dit niet als negatief opmerken want van een gedegen voorbereiding is nog nooit iemand slechter geworden.

De koffie

De Caffe Italiano biedt je de mogelijkheid om een viertal soorten koffie op tafel te zetten. In een handomdraai heb je een perfecte CafÈ crËme, Cappuccino of Latte macchiato. Niet iedereen zal hiervan houden, maar het is een leuk gegeven dat je, je gasten een restaurant waardig kopje koffie kan schenken. Door het padsysteem is het uiteraard ook mogelijk maximaal twee normale koppen koffie te zetten. Voor de studenten die klaar zijn met de smaak van koffiepads blijft er de mogelijkheid om gemalen koffie te gebruiken voor hun dagelijkse bakje pleur. Voor alle soorten koffie geldt dat ze lekker heet uit de Italiano komen zodat je ook na vijf minuten nog goede koffie kunt drinken.

De chocolademelk en heet waterdispenser

Compleet nat geregend en chagrijnig van weer een dag in de universiteitsbibliotheek wil je als het nog te vroeg is voor alcohol maar 1 ding, een warme kop chocolademelk. Wij waren dan ook zeer enthousiast toen we hoorden dat de Italiano in staat was een warme kop chocolademelk te produceren inclusief een melkschuim laagje. Voordat je, de eerste kop chocomelk zet raden we je aan om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen omdat je de eerste keer eveneens een aantal stappen moet volgen. Het resultaat van deze voorbereidingen mag verrassend worden genoemd. Het apparaat zorgt ervoor dat je koude mengels van cacaopoeder en melk wordt omgezet naar een fantastische kop warme chocolade melk. We moeten zeggen dat wij na ÈÈn bak direct voor een tweede gingen. De vrouwen die een kopje thee prefereren hoeven hun waterkoker niet meer aan te zetten en kunnen het kopje onder de heetwaterdispenser zetten. Na het ontplof gevaar van een groot aantal Senseo’s vinden wij het belangrijk dat Princess de mogelijkheid krijgt om de veiligheid van hun apparaat aan te tonen. Zij kwamen met de volgende in onze ogen interessante punten.

De minpunten

Dat wij positief zijn over dit apparaat zal na het lezen van bovenstaande wel duidelijk zijn. We moeten toch constateren dat er ook minpunten aan het apparaat zitten. De optie voor het gebruik van gemalen koffie is ideaal voor het zetten van 1 kopje koffie. Bij het zetten van twee koppen gemalen koffie is het moeilijk inschatten hoeveel koffie je in het bakje moet doen. En zelfs bij het compleet vol stoppen van het bakje lijkt de koffie waterig en proeft minder sterk dan wanneer je slechts 1 kopje zet. Daarnaast zou de prijs een obstakel kunnen zijn voor sommige studenten. Maar voor diegenen die in een studentenhuis wonen waar dagelijks koffie wordt gedronken is het de investering zeker waard.

De conclusie

Voor een bedrag van 99 euro koop je een Caffe Italiano die in staat is verschillende dranken te maken. Het apparaat is 10 euro duurder dan de nieuwe Senseo maar het weet ervoor te zorgen dat zelfs Senseo pads een krachtigere smaak krijgen. Daarnaast kun je het apparaat zien als een waterkoker, chocolademelkmaker en koffiezetapparaat in een. De caffe Italiano zal jou en je huisgenoten zeker niet teleurstellen. Fabrikant: Princess Wehkamp Prijs: a 79,95