Wat houdt de kostbaarheden buitenshuisverzekering van CBA in?

23 februari 2013 0 Door admin

Neem je je waardevolle spullen mee naar buiten? En raken ze beschadigd? Of worden ze gestolen? Dan ben je daar met de Kostbaarheden Buitenshuisverzekering tegen verzekerd. Het is een verschrikkelijk oubollige naam voor een verzekering die jouw smartphone, tablet en laptop verzekert als je onderweg bent. Spullen in je kamer verzeker je uiteraard met een inboedelverzekering.

Meer dan €200,-

Centraal Beheer Achmea (CBA) vergoedt bijna alle schade aan je waardevolle spullen buiten je kamer. Bijvoorbeeld als je waardevolle spullen verliest of laat vallen tijdens vakantie. Of tijdens een bezoekje aan een museum. Ben jij een globetrotter maak je dan geen zorgen. De verzekering heeft een wereldwijde dekking. Het gaat om eigendommen waar je meer dan € 200,- voor hebt betaald. Naast je laptop, tablet en smartphone kan het dus ook gaan om je sieraden, videocamera of horloge. Schade aan deze spullen wordt door CBA vergoed tot € 1.000,- per gebeurtenis.

Nieuwwaarde of reparatie Geen eigen risico

Zoals bij iedere verzekeraar kiest men er bij CBA voor om of de nieuwaarde te vergoeden, het apparaat te repareren of te kiezen voor de betaling van de dagwaarde. Dit is sterk afhankelijk van hetgeen vergoed moet worden en de leeftijd ervan. Op de site werkt CBA met het volgende voorbeeld om aan te geven dat het type vergoeding per schade kan verschillen.

Voorbeeld Centraal Beheer Achmea
Verlies je een horloge dat 2 jaar oud is? Dan betalen wij de nieuwwaarde of we zorgen voor een nieuw horloge. Laat je je fototoestel van 10 jaar oud vallen? Dan betalen wij de dagwaarde of de kosten van de reparatie als die minder zijn.

Wanneer betaalt CBA niet

  • Als je de schade expres veroorzaakt.
  • Als je erg slordig bent geweest.
  • Als je je spullen voor je werk gebruikt.

Daarnaast valt slijtage ook niet binnen de buitenshuisverzekering. Daarmee bedoelt men bijvoorbeeld krasjes op de lens van je camera. En men betaalt niet voor al je spullen. Bijvoorbeeld voor je fiets, bril, geld en MP3-speler of spullen die je hebt geleend of geleast.

 

Exclusief: Studentenverzekering van Centraal Beheer Achmea en Mijnstudentenleven.nl  

De Studentenverzekering van Nederland! Goed verzekerd voor de prijs van een biertje. Bereken je premie en ontvang €20,- retour

 

Screen Shot 2014-01-02 at 15.09.43 Standaardpakket vanaf 3,- per maand!
Je smartphone, laptop en andere waardevolle spullen in je kamer verzekeren? Met de Studentenverzekering van Centraal Beheer Achmea zijn je spullen tot €35.000,- verzekerd tegen schade en diefstal door een inbraak.

 

Aanvullend pakket

– Kostbaarheden Buitenshuisverzekering (€ 3,50 per maand)

je waardevolle spullen ook buitenshuis verzekerd

 

– All Risk (vanaf € 1,- per maand)

voor als je zelf je spullen per ongeluk beschadigt

 

– Aansprakelijkheidsverzekering (€ 2,50 per maand)

voor als je spullen van iemand anders beschadigt