Ontwikkel jezelf als financial door bijscholing

Ontwikkel jezelf als financial door bijscholing

13 december 2021 Uit Door admin

Vroeger was je klaar na je studie met studeren en ging je aan het werk. Vervolgens deed je jarenlang hetzelfde zonder je te ontwikkelen. Tegenwoordig is het bijna een eis om jezelf constant te ontwikkelen. De maatschappij en de voortdurende digitale ontwikkelingen vragen hierom. Dit wordt ook wel ‘een leven lang leren’ genoemd. Naast dat het nodig is voor de maatschappij is het ook goed voor je. Uit onderzoek blijken mensen gelukkig te zijn als ze groeien en aan zichzelf werken. Lees hier meer over hoe jij je als financial kan ontwikkelen door bijscholing.

Voordelen van bijscholing

Naast het al genoemde voordeel van bijscholing zijn er nog veel andere voordelen van bijscholing. Zo kan het je waarde binnen je huidige bedrijf vergroten. Dit kan je loonsverhoging opleveren. Dit kan je ook vooraf bespreken met je werkgever, zodat je beter een keuze kunt maken of de cursus of scholing de moeite waard is. Daarnaast kan je ook een bijscholing doen, omdat jij zelf meer wilt leren zonder dat je er iets anders van verwacht. Een ander voordeel van bijscholing is dat het je kans op andere banen kan verhogen. Wil jij totaal iets anders gaan doen qua werk? Dan kan een bijscholing je hierbij helpen.

Soorten scholing

Je kunt verschillende cursussen of scholingen doen. Je kunt kiezen voor een cursus of scholing van een paar uur tot maanden. Bekijk hoeveel tijd je erin wilt investeren en wat je wilt leren. Op basis hiervan kan je een cursus kiezen. Voor financials zijn er verschillende soorten cursussen, zoals de power bi cursussen.

Bekostiging

Je kunt de cursus op verschillende manieren bekostiging. Je kunt het zelf betalen of je werkgever het laten betalen. Veel bedrijven en organisaties hebben een budget voor cursussen zodat jij je kunt blijven ontwikkelen. Heb je momenteel het geld niet voor een cursus? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor het Langlevenkrediet van DUO. Dit is een soort lening zoals studiefinanciering die je onder andere kunt krijgen als je niet in aanmerking komt voor studiefinanciering. Ben je onlangs afgestudeerd? Dan krijg je mogelijk een voucher voor bij- of nascholing van DUO.

Tijdens deze cursus leer jij te werken met Power Bi. Dit programma is gemaakt voor financials. Met dit programma kan je veel verschillende dingen doen zoals gemakkelijk financiële data en KPI’s visualiseren. Dit programma kan je veel tijd schelen. Wil je nog verder kijken naar andere cursussen of een traineeship volgen? Kijk dan op staan-academy.com. Met een traineeship kan jij werken en leren tegelijkertijd. Dit is ideaal als je nog veel wilt leren, maar een lange scholing financieel niet haalbaar is.