Ook in je studententijd kun je geweldige vakanties beleven

Ook in je studententijd kun je geweldige vakanties beleven

22 december 2021 Uit Door admin

Het studentenleven in ons land kenmerkt zich nou niet bepaald door een overschot aan financiële middelen. Sterker nog, het is voor heel veel studenten een behoorlijke klus om rond te komen. Bijbaantjes zorgen er vaak voor dat ze in staat zijn om de kamerhuur te kunnen betalen en zich af en toe ook eens wat extra’s te kunnen veroorloven, zoals een leuke vakantie. Want aan het einde van een intensief studiejaar wil je natuurlijk niets liever dan even een paar weken volledig ontspannen. Het liefst natuurlijk op een leuke plek, weg van huis. Met wat creatief denkwerk kun je er een geweldige vakantie van maken, zonder dat het je al te veel kost.

Op de fiets door Nederland

Het voordeel van Nederland is dat het relatief klein is. In enkele dagen tijd zou je in principe van Den Helder naar Maastricht kunnen fietsen. Door op de fiets naar je vakantiebestemming te reizen, kun je echt een goedkope vakantie vieren. Bovendien zie je dan ook echt iets van ons land. Rijdend over de snelweg of zittend in de trein ontgaat je vaak veel moois, maar met de fiets kun je dat allemaal goed ontdekken. Zorg er natuurlijk wel voor dat je rijwiel in perfecte conditie is en neem voor de zekerheid wat reparatiespullen mee, waaronder een bandenplaksetje.

Tot rust komen

Natuurlijk zou je ervoor kunnen kiezen om te slapen in een tentje, maar je wilt uiteindelijk toch ook wel een beetje luxe tijdens je vakantie. Het geld dat je bespaart door te gaan fietsen, kun je dus gerust investeren in een hotel met bubbelbad op kamer, zodat je echt even volledig tot rust kunt komen. Dat heb je wel verdiend, na het harde werken gedurende het jaar en na de kilometerslange fietstocht. Lekker ’s avonds een uurtje in dat bad doorbrengen en dan ontspannen de nacht in, zodat je de volgende ochtend goed uitgerust bent om de omgeving te gaan verkennen. Nederland heeft voor toeristen veel te bieden en waarschijnlijk ken je nog lang niet alle leuke plekjes die ons land rijk is.

CouchSurfing

Overigens kan het allemaal nog een tandje goedkoper en avontuurlijker. Je zou ook gewoon bij mensen thuis kunnen logeren. Hiervoor bestaat zelfs een internationale community van gelijkgestemden die het prima vinden als jij een nachtje op hun bank (of in een logeerbed) komt slapen. Een hele aparte ervaring!