Op jezelf wonen: 4 meubelstukken die je nodig hebt

Op jezelf wonen: 4 meubelstukken die je nodig hebt

24 september 2020 Uit Door admin

Je gaat op kamers! Je wordt onafhankelijk, gaat voor jezelf zorgen en eindelijk trek je de wijde wereld in. Vooraf zijn er nog een aantal zaken die je moet regelen voor het huren van jouw studentenkamer, maar dan kun je toch echt gaan verhuizen. Er zijn geen regels voor het inrichten van je studentenkamer en je doet dit zoals je zelf wilt. Dit zijn 4 meubelstukken die wel heel handig zijn om te hebben als je jouw studentenkamer gaat inrichten. 

Vaak heb je maar een kleine ruimte tot je beschikking. Als je jouw kamer slim inricht, heb je zelfs aan die paar vierkante meter al genoeg. Zo zijn er ook multifunctionele meubelstukken die ruimtebesparend werken. De gemiddelde studentenkamer is rond de 17 m2 groot. Voor de volgende spullen gaan we ervanuit dat jouw kamer minstens 10 m2 groot is. 

Bed met opbergruimte

Natuurlijk heb jij een bed nodig in je studentenkamer. De meeste studenten die op zichzelf gaan wonen kiezen voor een dubbel bed. Dat slaapt een stuk chiller en je weet maar nooit wie er allemaal blijven logeren. Het valt aan te raden om te kiezen voor een bed met opbergruimte, zodat je jouw spulletjes netjes uit het zicht op kunt bergen onder het bed. Sommige bedden zijn bijvoorbeeld voorzien van laden, waar je zelfs kleding of bijvoorbeeld je schoenen in op kunt bergen. Heb je een kleine studentenkamer? Ga dan voor een hoogslaper, zodat je gewoon een groot bed hebt en ruimte overhoudt voor een bureau.

Een praktisch bureau

Als student komt een bureau ook goed van pas. Hier zal je aardig wat uurtjes gaan doorbrengen. Het bureau hoeft niet supergroot te zijn, want je laptop of tablet neemt maar weinig ruimte in. Als je geen gedeelde woonkamer in huis hebt kun je ook kiezen voor een wat grotere tafel die je gebruikt als bureau slash eettafel. Zorg in ieder geval voor een goede bureaustoel. Het is belangrijk dat je voor een bureaustoel kiest waarin je de juiste lichaamshouding aanhoudt. Hierdoor krijgen je rug en nek de juiste ondersteuning.

Kledingkast of kledingrek

Een kledingkast kan natuurlijk niet ontbreken in jouw studentenkamer. Kasten kunnen echter veel ruimte in beslag nemen. Wanneer je de ruimte hebt, kies je het liefst voor een hoge kledingkast. Past dit niet? Ga dan voor een ladekast. Hier kun je veel in kwijt omdat je jouw kleding er opgevouwen instopt. Heb jij nette colbertjes of andere kledingstukken die je beter niet opvouwt? Dan kan je een kledingrek neerzetten. Dit is een low-budget oplossing en ziet er ook nog eens leuk uit. 

Boekenkast

Studieboeken zijn vaak niet de kleinste boeken. Een boekenkast heb je als student echt wel nodig. Deze zijn er in allerlei vormen en maten, dus je vindt er altijd wel eentje die past op jouw studentenkamer. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een hippe vakkenkast. Deze hebben een slank design en werken ook sfeerverhogend omdat je wat woonaccessoires of planten in de vakkenkast neer kunt zetten.