Oppassen is de ideale bijbaan voor studenten

Oppassen is de ideale bijbaan voor studenten

23 maart 2023 Uit Door admin

Voor de meeste studenten is het tegenwoordig een absolute must of wat bij te verdienen. Maar ja, hoe dan? Overdag heb je geen tijd want je moet naar college. In ’s ochtends vroeg op staan heb je geen zin en elke week op een vast moment past niet in je wens tot vrijheid. Heb je wel eens aan oppassen gedacht? Oppassen is een makkelijke, leuke en flexibele bijbaan en daarnaast brengt het ook nog eens vele andere voordelen met zich mee. Wij hebben maar liefst 6 voordelen voor je gevonden:

1. Flexibele werktijden

Als je veel aan het studeren bent dan is het logisch dat je niet altijd tijd hebt voor vaste werkuren. Colleges volgen, verslagen en opdrachten maken gaan in dit geval gewoon voor. Heb je toevallig de ene week meer tijd in de avonden en de andere week meer tijd overdag? Even zoeken op oppaswerk gezocht in Tilburg en je kunt snel aan de slag. Dat is het voordeel van een oppas zijn; je bent flexibel en kunt zelf bepalen wanneer je werkt.

2. Oppassen wordt goed betaald

Oppassen is een goede manier om geld te verdienen. Je kan het uurtarief zelf beslissen en dat is meestal prima. Zeker als je kijkt wat je er eigenlijk voor moet doen. Meestal krijg je ook meteen je geld en hoef je dus niet te wachten tot het einde van de maand. Tip: hoe meer werkervaring je hebt met kinderopvang, hoe hoger je jouw uurtarief kan opstellen. Geen idee hoeveel je moet vragen per uur? Check dan hier het gemiddelde oppastarief van Nederland.

3. Studeren tijdens het oppassen

Je moet er een beetje geluk mee hebben maar als je ’s avonds oppast en je oppaskind gaat na het eten, tanden poetsen en verhaaltje voorlezen gewoon rustig slapen, dan heb je tijd over! Die tijd kun je gebruiken om te studeren. Betaalt krijgen om te leren, wie wil dat nu niet? Alhoewel in de praktijk meestal toch weer gewoon Netflix aangaat.

4. Goed voor je cv

Je realiseert je het misschien niet maar door oppaswerk ontwikkel je ook vaardigheden die straks belangrijk zijn in je werkzame leven. Het belangrijkste dat je leert is verantwoordelijkheid. Tijdens het oppassen ben jij verantwoordelijk voor kleine kinderen waar jij voor moet zorgen dat er niets gebeurt. Verder leer je om geduldig te zijn, want kinderen doen nooit meteen wat je wilt, en flexibel en oplossingsgericht te zijn, want er gebeurt altijd wel wat onverwachts wat je zelf op moet lossen. Net zoals later wanneer je werkt en daarmee staat oppaswerk goed op je cv.

5. Oppassen in het buitenland is geen probleem

Ga je binnenkort studeren in het buitenland of reizen? Ook dan kan een bijbaan handig zijn, want een verblijf in het buitenland is duur. Het goede nieuws is dat je ook in het buitenland gemakkelijk en snel geld verdienen door middel van oppaswerk. Hier zijn allerlei platforms voor waar je je makkelijk voor aan kunt melden.

6. Je mag weer lekker spelen

Geef toe… soms denk je wel eens terug aan die tijden dat je speelde met LEGO, poppen of autootjes, lekker aan het kliederen was in de zandbak en kinderprogramma’s keek. Tijdens het oppassen krijg je betaald om weer te genieten van al jouw favoriete kinderactiviteiten. Kan het nog beter?

Oppaswerk heeft dus vele voordelen voor studenten  en geeft je de kans om op een flexibele en makkelijke manier geld te verdienen naast je studie. Ben jij geïnteresseerd en zoek je oppaswerk in je omgeving, zoals oppaswerk in Den Bosch? Meld je aan bij een platform zoals Charly cares en vindt binnenkort jouw oppasadres.