Plan van aanpak voor je studentenkamer

Plan van aanpak voor je studentenkamer

30 november 2022 Uit Door admin

Je hebt eindelijk je nieuwe plekje gevonden. Na lang zoeken, wikken en wegen over de opties, is het dan eindelijk zover. Ook alle administratieve zaken zijn afgerond, dus nu is het tijd voor het leuke onderdeel; de inrichting. Het is al een behoorlijk prijzig grapje om op kamers te gaan, dus begrijpelijk dat je graag wilt besparen op de inkoop van je inboedel. Het is de kunst om jouw kamer van alle gemakken te voorzien op een zo goedkoop mogelijke manier. 

Het multifunctionele zitgedeelte

De meeste studenten hebben geen aparte eetkamer, maar je wilt toch dat huiselijke gevoel creëren en een mooi eetplekje inrichten. Het is daarom bijvoorbeeld een idee om je bureau en eettafel te combineren, zo bespaar je ruimte. Als student heb je het vaak niet enorm breed. Extra belangrijk dus om je ogen open te houden voor goede deals.  

Voor zowel studeren als dineren zijn comfortabele, leuke stoelen gewenst natuurlijk. Dit hoeft gelukkig niet duur te zijn! Ga op zoek naar dé eetkamerstoelen aanbieding en kies stoelen die een goede houding stimuleren om te studeren én een mooie toevoeging zijn aan jouw kamer. Ook bij het kiezen van een bank kun je twee vliegen in één klap slaan. Kies bijvoorbeeld voor een slaapbank, zodat je zowel kunt slapen als kunt zitten voor een filmpje. Je kunt de extra slaapplek ook gebruiken voor vrienden die blijven slapen na een avondje stappen, zodat je geen ruimte verliest aan een luchtbed of een extra matras.

Alle tafels die je nodig hebt

Als je tafels gaat uitkiezen kun je het beste kiezen voor tafels die multi-inzetbaar zijn. Je eettafel als bureau en je nachtkastje als bijzettafeltje.

Er is meer dan genoeg aanbod, maar het is de kunst om hier geen kapitalen aan uit te geven. Neem daarom bijvoorbeeld ook even een kijkje tussen de eettafels van VidaXL en kies voor een betaalbare, multifunctionele toevoeging aan je nieuwe hoekje.

Door aan je tafel meerdere functies toe te kennen hoef je iets minder rekening te houden met de grootte. Je kunt daardoor voor een grotere eettafel/bureau kiezen, met genoeg ruimte voor je vrienden of familie. Tip: wieltjes onder je bijzettafeltje/nachtkastje zorgen ervoor dat je je geen ongeluk tilt wanneer je het tafeltje wilt verplaatsen. Door te kiezen voor multi-inzetbare meubels bespaar je geld én ruimte. De ideale oplossing dus voor het inrichten van jouw studentenkamer!