Thuisstudie, nu met €1000 voordeel voor werkenden en werkzoekenden

Thuisstudie, nu met €1000 voordeel voor werkenden en werkzoekenden

15 juli 2022 Uit Door admin

Heb je wel eens aan een thuisstudie gedacht? Omdat je even genoeg hebt van je studie? Of omdat je nog tijd over hebt om naast je studie een taal of een hobby te leren. Zoals de naam het al zegt is een thuisstudie een studie die je vanuit huis kunt volgen. Hierdoor heb je dus geen hoorcolleges of werkgroepen en kun je meer je eigen tempo bepalen. Er zijn grote verschillen tussen de thuisstudies die je kunt volgen. Bij sommige studies heb je huiswerk wat je naar een docent op kunt sturen en krijg je persoonlijke begeleiding. En andere opleidingen bieden juist weer geen begeleiding. Ook de duur en de niveaus van de thuisstudies variëren sterk.

Van bijscholing tot complete studie

Een thuisstudie leent zich perfect voor extra bijscholing, een upgrade van je CV of compensatie voor het niet volgen van een ‘normale’ studie.

Bij thuisstudies zijn alle opleidingsniveaus wel mogelijk. Van een eenvoudige cursus tot een MBO, HBO of zelfs Masteropleiding. Echter lang niet alle studies zijn ook als thuisstudie mogelijk dus oriënteer je goed. Ook omdat deze echte studies een langere tijd duren en dus veel tijd (en geld) van je vragen. Vaak is een proefles mogelijk. We raden je aan dat altijd eerst te doen zodat je kunt ervaren of deze thuisopleiding echt iets voor je is.

Thuisstudie iets voor mij?

Voor iedereen die een thuisstudie gaat beginnen is het van belang om de kenmerken van de studie goed te bekijken. Zorg ervoor dat het studieritme bij jou past en zorg ervoor dat je de door jou  gewenste begeleiding krijgt.

Een thuisstudie volg je wanneer je extra kennis wilt opdoen, maar niet naar een school of universiteit wilt gaan. Thuisstudies worden vaak gevolgd door studenten die een aanvulling op de huidige studie zoeken, werknemers die bijscholing zoeken of werkzoekenden die gehoor willen geven aan andere functie-eisen.

Steeds vaker volgen mensen ook een thuisstudie wanneer zij een taal willen leren, bijvoorbeeld omdat het de taal is van het favoriete vakantieland, of een cursus willen doen om een hobby beter uit te voeren. Voor al deze verschillende wensen zijn thuisstudies beschikbaar.

Thuisstudie met €1000 STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden

Ben je geen student meer maar werkend of werkzoekend dan kun je voor vele opleidingen STAP budget aanvragen waarmee je €1000 voordeel krijgt. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie en het geld wordt door de overheid ter beschikking gesteld voor bijscholing en ontwikkeling voor een training, cursus of opleiding naar keuze.

Er zijn wel een aantal eisen aan het STAP-budget. Zo moet de training of cursus in het STAP-scholen register staan, je moet 18 jaar of ouder zijn en je mag het budget maar 1x per jaar aanvragen. En je moet dus werkend of werkzoekend zijn. Je vraag het budget aan via https://www.stapuwv.nl/p/voorportaal

 Tenslotte, bedenk dat je een thuisstudie niet gaat starten om vervolgens geen tijd in te steken. Je zult het zelf moeten doen. Maar investeren in jezelf en in je opleiding is het altijd waard!