Tips om je graphic design skills te verbeteren

Tips om je graphic design skills te verbeteren

23 december 2021 Uit Door admin

Werk je als grafisch ontwerper en wil je werken aan je skills of lijkt het je leuk om te leren hoe je documenten kunt opmaken, hoe je illustraties kunt maken of hoe je foto’s kunt bewerken? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Wist je trouwens dat ook steeds meer bedrijven op zoek zijn naar iemand met verstand van programma’s als Adobe Illustrator, Adobe InDesign en Adobe Photoshop? Met het oog op je carrière kan het dus ook een slimme stap zijn om je op dit gebied te ontwikkelen! In dit artikel vertel ik je hoe je je grafische skills snel naar het volgende level brengt!

Leer gratis via YouTube

Als je nog nooit in aanraking bent gekomen met Adobe Illustrator, InDesign of Photoshop, is het slim om eerst een beetje te verkennen. Welke mogelijkheden hebben de verschillende programma’s eigenlijk te allemaal te bieden? Als beginner is het slim om hierbij gebruik te maken van YouTube. Op YouTube zijn verschillende tutorials en andere video’s te vinden waarin de software van Adobe en de verschillende functies onder de knie te krijgen. Op deze manier zul je merken dat je steeds meer feeling krijgt!

Volg een professionele cursus

Heb je al wat rondgekeken op YouTube en heb je het gevoel dat je je skills naar het volgende niveau wil brengen? De meest effectieve manier om Adobe Illustrator, InDesign en Photoshop onder de knie te krijgen is door het volgen van een professionele cursus of training. Tijdens zo’n cursus leer je op een praktische wijze van professionals uit het vak met jarenlange ervaring. Een cursus Photoshop, Illustrator of InDesign is niet alleen beschikbaar voor beginners, maar er zijn ook trainingen die bestemd zijn voor ervaren gebruikers. Bovendien zijn de meeste cursussen tegenwoordig zowel op locatie als online beschikbaar. Ideaal dus!

Leren via een handboek

Tenslotte bestaat er natuurlijk ook nog de mogelijkheid om te leren via een handboek. Het nadeel van het leren van een softwareprogramma via een handboek is echter dat handboeken al snel niet meer actueel zijn omdat software regelmatig geüpdatet wordt. In dat kader is het verstandiger om te kiezen voor bijvoorbeeld een cursus of training, omdat je tijdens een cursus of training leert van een professional met de meest actuele kennis van de verschillende programma’s.

Meer weten?

Ben je op zoek naar meer inspiratie of wil je meer informatie over één van de genoemde cursussen? Neem dan een kijkje op de website van Learnit.