Tips voor een succesvol feest

Tips voor een succesvol feest

11 februari 2021 Uit Door admin

Een feest geven is nu natuurlijk vanwege Corona niet mogelijk maar straks, als het weer mag…..gaat iedereen natuurlijk los. Hierbij alvast wat tips om een geslaagd studentenfeest te geven:

1)    Uitnodiging

Een geslaagd feestje begint met een strakke uitnodiging. Je kunt natuurlijk je creatieve geest loslaten op een stuk karton, een schaar en kleurstiften. Of gebruik demogelijkheden van social media zoals Snapchat, TikTok, Insta etc.

2)    Locatie

De goedkoopste locatie is natuurlijk je eigen huis of het huis van je ouders. Als je dit aandurft, zorg dat je huis feest-proof is. Even opruimen dus van tevoren  maar vooral dat je kostbare bezittingen tijdelijk verplaatst naar een plek waar de feestgangers niet komen. Andere mogelijkheden zijn het afhuren van een kroeg (vaak zonder kosten als je genoeg gasten meeneemt die genoeg drinken) of op je studentenvereniging.

3)    Thema

Thema’s doen het altijd goed. Kijk maar eens naar studentenverenigingen of de optredens van De Toppers. Omdat jij niet de enige student bent met een beperkt budget, moet je het thema simpel houden, zodat er geen complete outfits gekocht hoeven te worden. Denk dan aan ‘travestie’ (leen kleding van het andere geslacht), ‘sloeberfeest’ (zie er uit als een zwerver) of ‘ fout” (doe die foute zonnebril of te korte panterjurkje aan).

4)    Versiering

Hoewel versiering niet essentieel is voor een leuk feestje, draagt het opfleuren van je huis wel degelijk bij aan de feestvreugde. Met de slingers, ballonnen en vlaggetjes die je van je moeder mee hebt gekregen kom je er natuurlijk niet. En heb je voor een themafeest gekozen, dan hoort daar natuurlijk ook de nodige aankleding bij. Kijk tussen je eigen prullaria wat je kan gebruiken, vraag je huisgenoten om een ludieke bijdrage of gebruik de restjes van je Sinterklaas surprise.

5)    Drank

Je kun je het vrij gemakkelijk maken als je weinig geld hebt: maak er een Amerikaans feest van en laat iedereen z’n eigen drank meenemen. Vind je het gastvrijer wel drank aan te bieden shop dan eens online. Scheelt geld en het wordt nog thuisbezorgd ook!

6)    Muziek

Muziek is een erg belangrijk onderdeel van een geslaagd feest. Het vetst is natuurlijk een goede DJ. Dat creëert een bepaalde sfeer en kan een feest maken. Maar ja, dat kost wel wat. Ken je iemand die goed kan draaien en doet deze persoon het voor (bijna) niets? Doen! … Maar kies liever voor een andere oplossing dan je studiegenoot die met z’n dronken kop zijn obscure smaak etaleert. Bijvoorbeeld om een zorgvuldig uitgezochte Spotify-playlist te hebben waar je op terug kunt vallen.

En zet de muziek vooral niet te hard. Niets is irritanter dan de hele avond naar elkaar te moeten schreeuwen. Bovendien voorkomt dit overlast bij de buren. Van tevoren geluidsoverlast meten kan daarom verstandig zijn.

7) Leuke activiteiten

Om de stemming er aan het begin sneller in te laten komen is het een goed idee een paar spelletjes klaar te zetten. Denk aan sjoelen of andere spelletjes van vroeger. Of drankspelletjes natuurlijk! Kijk eens op onze site voor een aantal spelletjes zoals Stef Stuntpiloot, Mexen, Het Grote Piramidespel en Bier estafette. Veel plezier!