Tweedehands studiespullen: dit zijn de voordelen

Tweedehands studiespullen: dit zijn de voordelen

18 december 2020 Uit Door admin

Heb jij binnenkort weer nieuwe studiespullen nodig? Misschien heb je nieuwe studieboeken nodig of is jouw laptop echt aan vervanging toe. Dan kun je er uiteraard voor kiezen om nieuwe studiespullen te kopen, maar tegenwoordig zijn er ook veel mogelijkheden om gewoon tweedehands spullen aan te schaffen voor jouw studie. Wat de voordelen hiervan zijn? Dat lees je hier. 

Goedkoper

Een groot voordeel aan tweedehands studiespullen is het feit dat het uiteraard goedkoper is dan dat je nieuwe studiespullen zou gaan kopen. Je kunt er als student dus aardig wat geld mee besparen als je kiest voor tweedehands spullen in plaats van nieuwe spullen. Vooral als je een studentenbudget hebt waar je rekening mee moet houden, zijn tweedehands producten een groot voordeel. Het verschil tussen een nieuw en tweedehands product kan vaak nog flink wat geld zijn, dus het is zeker de moeite waard om voor tweedehands spullen te kiezen voor jouw studie. Dit kan gaan van studieboeken tot laptops. Tegenwoordig zijn er al talloze tweedehandsstudieboeken te koop. Dit geldt ook voor laptops, er is genoeg keuze.

Heb je een nieuwe laptop nodig voor jouw studie? Dan is het goed om eens te kijken naar refurbished laptops. Dit zijn laptops die al eerder zijn gebruikt, maar hierna nog wel uitvoerig getest en onderhouden zijn. Vaak zijn deze laptops nog van een uitstekende kwaliteit, mede door het feit dat deze laptops nog getest en onderhouden zijn. Als jouw laptop dus echt aan vervanging toe is, kunnen refurbished laptops een prima optie voor jou als student zijn. Je betaalt er minder voor dan een nieuwe laptop en de refurbished laptops kunnen bovendien vaak nog best een lange tijd mee. 

Goede kwaliteit

Veel mensen hebben het idee dat tweedehandsspullen in veel gevallen niet meer goed te gebruiken zijn omdat het al zo verouderd is en de producten al van slechte kwaliteit zijn. Studenten zitten er namelijk niet om te wachten om een investering te doen voor een tweedehands product, om het na een korte tijd alweer te moeten inruilen omdat het niet naar verwachting werkt. Hoewel de zorgen compleet begrijpelijk zijn, is het zo dat tweedehands spullen vaak nog goed gebruikt kunnen worden. Met name studieboeken voor je studie, deze kunnen echt wel een flink aantal jaar mee. 

Voordat je iets tweedehands wilt kopen, kun je vaak altijd even zien in welke staat het product verkeert. Meestal is dit namelijk aangegeven aan de hand van foto’s of productbeschrijvingen. Op deze manier weet je waar je rekening mee kunt houden en kun je zelf de beslissing maken of je wel of niet voor het betreffende tweedehands product kiest. Als je heel erg twijfelt over het betreffende product, zou je ook nog contact kunnen opnemen met de verkoper om jouw vragen over het product te stellen. Je wilt er tenslotte wel zeker van zijn dat je een product koopt dat nog in een prima staat verkeert.

Beter voor het milieu

Als je kiest voor het aanschaffen van bijvoorbeeld tweedehands studieboeken of een tweedehands computer, dan is dit beter voor het milieu dan dat je een nieuw product zou kopen. Dit komt omdat op deze manier spullen worden hergebruikt, waardoor er niet telkens iets nieuws gemaakt hoeft te worden. Je bespaart hiermee energie, afval en grondstoffen voor het maken van nieuwe spullen, dus het is een stuk beter voor het milieu als jouw keuze uiteindelijk valt op een tweedehands product. 

Er zitten dus flink wat voordelen aan het kopen van tweedehands studiespullen. Vooral voor studenten, die hun studentenbudget wellicht beter ergens anders aan kunnen besteden, kan dit een goede keuze zijn.