Waarom je als student kunt investeren in crypto

Waarom je als student kunt investeren in crypto

22 juni 2022 Uit Door admin

Er valt nog een hoop te leren over de cryptomarkt. Er zijn een hoop studenten die zich graag willen verdiepen in de cryptomarkt en hier wellicht in willen investeren. Het is echter geen verrassing dat niet elke student beschikt over een budget, dat kan worden gebruikt om te investeren in cryptomunten. Maar het is natuurlijk niet onmogelijk. Daarom lees in dit artikel over een aantal belangrijke aspecten van de cryptomarkt, hoe je hier zelf gebruik van kunt maken en als student hier voordelen uit kunt halen.

Begin bij het begin, wat doe je met crypto?

Een cryptomunt, ook wel cryptocurrency genoemd, is een munteenheid dat digitaal wordt gekocht, verkocht en gebruikt via beveiligde transacties. Wellicht vraag je je af waarom cryptomunten anders zijn dan andere munteenheden zoals de Euro, Yen of Dollar. Het verschil zit in hoe de munteenheid wordt gereguleerd. Cryptomunten worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Euro of Dollar, niet door een centrale autoriteit gereguleerd. Hierdoor zijn alle diverse soorten cryptomunten gedecentraliseerd.

Koop diverse cryptomunten op crypto beurzen

Er zijn een hoop verschillende soorten cryptomunten te verkrijgen. Voorbeelden van cryptomunten zijn Bitcoin, Ethereum, Luna, Ripple en Litecoin. Om een cryptomunt te kopen moet je de volgende stappen doorlopen:

Stap 1 – Kies een betrouwbaar handelsplatform:

Er zijn vele diverse soorten handelsplatformen voor het kopen en verkopen van cryptomunten. Wanneer je op zoek gaat naar een handelsplatform is het belangrijk om te kijken naar hoe de platformen werken, welke cryptomunten er worden aangeboden, hoe beveiligd de transacties zijn en of er extra kosten bij komen kijken. Iedereen vindt weer andere aspecten belangrijk en daarom is het belangrijk dat je goed voor jezelf kijkt naar welk platform het beste bij jou gebruikswijze en doelen past.

Stap 2 – Kiest een budget en een cryptomunt:

Zodra je een passend handelsplatform hebt gevonden is het tijd om je eerste investering te doen. Vele handelsplatformen bieden de mogelijkheid om cryptomunten te kopen met andere munteenheden, zoals de Euro of Dollar. Uiteraard is het vinden van een cryptomunt om in te investeren niet al te makkelijk. Neem daarom gerust je tijd om te kijken naar diverse soorten cryptomunten en wat hun waardes in het verleden zijn geweest.

Stap 3 – Doe je eerste aankoop:

Wanneer je al je onderzoek hebt gedaan en een cryptomunt hebt uitgekozen om in te investeren, is het tijd om je eerste aankoop te doen. Voor de meeste handelsplatformen van cryptomunten is dit ontzettend eenvoudig. Selecteer de knop met de optie “kopen” en kies vervolgens hoeveel je wilt kopen en hoe je wilt betalen. Zodra je jouw cryptomunt hebt gekocht kun je deze terugvinden in een speciale digitale portemonnee. Wil je jouw cryptomunt op een later moment verkopen? Dan selecteer je de “verkoop” knop en kun je kiezen hoeveel van de cryptomunt in jouw bezit wilt verkopen.

KuCoin als handelsplatform voor cryptomunten?

Een bekend handelsplatform voor het kopen en verkopen van cryptomunten is KuCoin. KuCoin werd in 2017 gelanceerd en staat tegenwoordig bekend als een groeiend handelsplatform voor cryptomunten. Ook lanceerde het handelsplatform zijn eigen cryptomunt genaamd KuCoin Shares. Natuurlijk kun je op KuCoin ook investeren in andere cryptomunten zoals Bitcoin, Tether, Ripple en Cordano. Echter zijn er een aantal andere handelsplatformen waar mensen eerder voor kiezen, als het gaat om investeren in cryptomunten. Dit betekent niet dat KuCoin onveilig of ongeschikt is voor het investeren in cryptomunten. Vraag jij je nou af of KuCoin een geschikt platform is voor jouw investeringsplannen in cryptomunten? Dan raden wij je aan om te beginnen met het lezen van een goede KuCoin review, zodat je een beter beeld krijgt van hoe dit soort crypto beurzen te werk gaan.