Welk telefoonabonnement past bij een student?

Welk telefoonabonnement past bij een student?

11 mei 2018 Uit Door admin

De moderne student is enorm mobiel. Met de gratis studenten-ov chipkaart reis je heel wat af. Om naar je studie te gaan, maar ook om je familie of vrienden te bezoeken. Daarnaast moet er natuurlijk ook geleerd worden én staat er vaak een bijbaan op het programma. Zoveel dingen om te doen in zo weinig tijd. Je smartphone is daarbij je beste vriend – daarmee hou je contact met iedereen, hou je al je afspraken en verplichtingen bij, én ben je altijd online. Je telefoonabonnement moet natuurlijk wel een beetje bij dat studentenleven passen. Een lage prijs is belangrijk, maar er zijn meer dingen waar je op kunt letten. We zetten wat tips op een rijtje om het allerbeste telefoonabonnement voor studenten te vinden. Na het lezen van deze blog kun je helemaal voorbereid op zoek naar de goedkoopste sim only 4G-bundel voor jou.

 Geld besparen op je abonnement

Als student moet je vaak leven van studiefinanciering, met misschien een bijbaantje erbij. Vooral als je op kamers woont tikken je maandelijkse lasten snel aan, en je wilt natuurlijk ook nog wat geld overhouden voor leuke dingen. De allergrootste kostenpost voor mobiele abonnementen is het toestel dat veel mensen erbij nemen. Je kunt dus enorm veel geld besparen door een sim only-abonnement te nemen – meestal zijn losse toestellen zelfs goedkoper. Houd daarvoor je favoriete webshops in de gaten, die hebben vaak extra voordelige aanbiedingen op telefoons.

Daarna is mobiele data relatief het duurste deel van je abonnement. Check dus even hoeveel data je écht gebruikt in een maand. Dat kun je op je iPhone doen door naar Instellingen Mobiel netwerk te gaan, en met je Android-toestel door naar Instellingen Datagebruik te gaan. Ook de app van je huidige telefoonprovider laat meestal zien hoeveel MB’s je iedere maand gebruikt. Kijk even rustig hoeveel data je de laatste paar maanden gebruikt hebt, en gebruik die info om een databundel te nemen die daar zo goed mogelijk op aansluit. Kijk wel uit dat je geen té bescheiden bundel neemt: MB’s bijkopen is altijd duurder dan een abonnement met meer MB’s nemen. Twijfel je? Dan is een sim only maandelijks opzegbaar abonnement een mooie om mee te beginnen.

 4G voor onderweg

Internetbundels worden steeds groter én goedkoper, en dat is goed nieuws voor studenten! Als je iedere dag met de trein naar school moet, of als je gewoon veel reist, kost het je natuurlijk een heleboel tijd om de volle treinreis lang niets te doen. Daarnaast ga je je dan ook wel heel snel vervelen. Je smartphone gebruiken als WiFi-hotspot is dan een uitkomst: je logt gewoon in via je laptop en je kunt meteen aan de slag met je huiswerk. Of met social media, dat mag natuurlijk ook. Een hotspot scheelt je een hoop frustratie over het vreselijke WiFi in de trein-netwerk dat in iedere Nederlandse Intercity zit. Vooral op het snelle 4G-netwerk merk je er weinig van dat je niet op een vaste internetverbinding werkt. Let wel op: het kan snel gaan met je databundel als je iedere dag in de trein zit te internetten. Zorg dus voor een flinke (of zelfs onbeperkte!) bundel. Dit kost wel wat meer geld, dus als je je aan een strikt budget moet houden kun je misschien toch met pen en papier werken. Woon je op kamers en reis je niet zoveel met de trein, dan is het juist slimmer om een kleine databundel te nemen. Je hebt dan het grootste deel van de dag gewoon internet of WiFi, dus van het geld dat je aan al die extra MB’s betaalt kun je net zo goed iets leuks doen.

Bellen en sms’en

Tot een paar jaar geleden bestond je telefoonbundel nog voornamelijk uit minuten en sms’jes, maar die worden toch steeds minder belangrijk. Natuurlijk is het handig als je even snel iemand wil bereiken (of als je internetbundel op is), maar een bundel met 300 à 400 minuten is voor de meeste mensen eigenlijk niet meer nodig. Bovendien kun je over het algemeen ook prima bellen met berichtenapps zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Dat scheelt je weer wat geld.

Mocht je iemand zijn die wél heel graag belt met vrienden of familie, dan is de kleine investering voor extra belminuten het waarschijnlijk wel waard. Wat sms’jes betreft, die zijn voor de meeste jongeren toch echt vervangen door WhatsApp. Op een sms-bundel hoef je dus niet per sé te letten als je een nieuw abonnement gaat uitzoeken. Meestal krijg je vanzelf sms’jes bij je belbundel – die kunnen wel handig zijn als je geen data meer hebt of als je iemand probeert te bereiken die door zijn internet heen is.