Zo bespaar je op kosten voor je gezondheid

Zo bespaar je op kosten voor je gezondheid

23 november 2017 Uit Door admin

Het is een dilemma: iedereen wil natuurlijk minder geld spenderen aan producten en diensten die samenhangen met de gezondheid. Tegelijk wil niemand zijn gezondheid in de waagschaal stellen. Toch is het mogelijk om geld te besparen en tegelijk je gezondheid op peil te houden, of zelfs te verbeteren.

Thuis sporten

Zo kan je bijvoorbeeld stoppen met de illusie dat je echt regelmatig gebruik gaat maken van dat sportschool abonnement. Geef maar toe: je weet niet eens meer waar je het pasje hebt opgeborgen. Altijd is er wel een excuus om niet te gaan fitnessen: je wilt niet door de regen fietsen, je sportkleren zitten in de was, je moet eerst nog dit en dat doen en kan daarna niet meer op tijd de sportschool binnen komen. Al die smoesjes gaan niet meer op, als je gewoon je huiskamer omtovert in gymzaal.

En je hebt daar niet eens apparatuur voor nodig! Het internet barst van de vaak gratis videoseries met lichamelijke oefeningen. Refit Revolution, Popsugar Fitness, FitnessBlender: probeer er een paar uit, spring en squat en zweet mee en maak er een dagelijkse routine van. De pondjes vliegen er van af, je spieren zwellen op en je voelt je steeds energieker.

Online kopen

Ook is het in regel slim en goedkoop om gezondheidsproducten online te kopen. Een voorbeeld is contactlenzen. Ga je lenzen kopen, dan zal je al snel merken dat de meest goedkope lenzen niet in de schappen van een fysieke winkel liggen. Daarvoor zul je de virtuele rekjes van webshops op moeten zoeken. De redenen voor de soms erg forse prijsverschillen zijn simpel: een webshop maakt veel minder kosten qua huisvesting, personeel, marketing en voorraden.

 

Online zorgverzekeringen vergelijken

En ook het vinden van de juiste zorgverzekering kan je het best via internet beginnen. Er zijn tientallen vergelijkingssites die overzichtelijk maken wat de maandelijkse premies van de zorgverzekeraars zijn. En als je een aanvullend pakket wil nemen, dan geef je via de filters aan welke dekking je absoluut noodzakelijk vindt, waarna de voor jou geschikte pakketten (en bijbehorende tarieven) uit de digitale koker rollen. Het loont zeker de moeite om de premies te vergelijken. Zo is op dit moment de laagst mogelijke maandelijkse premie voor 2018 93,95 euro en de hoogste 121,75. Tel uit je winst.

Goedkoper eten

Als student wil het niet elke dag lukken om een voedzame maaltijd op tafel te zetten. De agenda zit stampvol en de koelkast is juist akelig leeg. En het budget maakt het ook niet altijd mogelijk om bergen van verse groenten en fruit in huis te halen. Om dan toch de juiste vitamines te consumeren, kun je pillen slikken. Er zitten pro’s en contra’s aan het slikken van vitaminepillen, maar een van de voordelen is dat je lichaam vitamines in supplementen makkelijker opneemt dan vitamines in voedsel.

En tot slot, en deze tip is erg voor de hand liggend maar verdient het om telkens te worden herhaald: eet en drink gewoon wat minder! Dat scheelt in de kosten en in de gezondheidsschade die overconsumptie aanricht. Volgens het NIBUD is het mogelijk om gezond en gevarieerd te eten voor 5 euro per dag.