Zo wordt je bed verschonen een simpel klusje

Zo wordt je bed verschonen een simpel klusje

14 april 2021 Uit Door admin

Vind jij het ook altijd zo’n klus, het verschonen van je bed? Of doe jij het fluitend, en snap je niet dat mensen er tegenop kunnen zien? Het kan goed zijn dat er grote verschillen zitten tussen de manier waarop jullie bedden zijn ‘samengesteld’, of dat het klusje voor jou steeds makkelijker is geworden doordat je er meer ervaring mee hebt. Uiteindelijk kan voor bijna iedereen het bed verschonen een behoorlijk simpel klusje worden, als je het maar slim aanpakt.

Maak het niet groter dan nodig is

Waarom is een bed verschonen eigenlijk zo’n klus? Dat komt voor veel mensen grotendeels door de grote lappen stof waarmee zij in de weer zijn. Met name het verschonen van het dekbed kan daardoor lastig zijn, want dat grote dekbed op de juiste manier in de even grote hoes zien te krijgen, dat is zowel een zwaar als nauwkeurig werkje.

Zoals bij veel klussen geldt, als je het wat kleiner weet te maken wordt het gemakkelijker. In het geval van een bed, betekent dat dat het beter kan zijn om niet te kiezen voor een 2-persoonsdekbed. Iedereen weet dat het veel gemakkelijker is om een 1-persoonsdekbedovertrek om een 1-persoonsdekbed te krijgen dan om hetzelfde klusje uit te voeren met een variant voor twee personen. De grootte waarmee je werkt is simpelweg veel kleiner, wat het werk gemakkelijker maakt. Ook voor het verschonen van het onderlaken kan dit gelden, al valt dat meestal wat beter te doen.

Verschoon slim en kijk kritisch

Hoe vaak verschoon je je beddengoed? Voor de meeste mensen geldt dat eens in de 1 á 2 weken het klusje op het programma staat. Doe je het wekelijks of vaker dan dat, zou je best eens kunnen kijken of je het niet een paar dagen op kunt rekken, zeker in periodes waarin je weinig zweet. Je kan er op dat soort momenten ook voor kiezen om tussentijds alleen je kussensloop te verschonen, omdat deze doorgaans net wat sneller vies wordt dan je dekbedovertrek.

Een beetje hulp inschakelen kan natuurlijk ook

In je eentje met die grote lappen stof in de weer zijn, is altijd best pittig. Maar doe je het met zijn tweetjes, dan gaat het al een stuk gemakkelijker. De bedden verschonen is dus een klusje dat je misschien beter met je partner kan doen. Dat scheelt een hoop tijd en maakt het werk een stuk gemakkelijker. 

Vind je eigen manier en perfectioneer deze

Iedereen heeft een andere aanpak als het om bedden verschonen gaat, zeker als je kijkt naar de perfecte manier om het dekbed in de hoes te krijgen. Bekijk goed wat jij de handigste manier vindt, en perfectioneer deze. Als je het steeds op dezelfde manier doet, word je er steeds handiger in en sta je een stuk minder te klunzen dan wanneer je steeds maar wat doet.