Zo zorg je als student voor de tuin!

Zo zorg je als student voor de tuin!

23 november 2022 Uit Door admin

Je woont sinds kort op kamers, gefeliciteerd! Nieuwe stad, nieuwe studie, nieuwe mensen…Er verandert een hoop in een korte tijd. Zo ben je veel meer geld kwijt aan alles wat je nodig hebt. Daarnaast moet je ook het huis onderhouden waar je woont. Toevallig heeft jouw studentenhuis ook een tuin. Leuke tuinkussens fleuren de boel al flink op, maar er moet natuurlijk ook gezorgd worden voor de tuin. Heb je geen idee hoe je deze moet onderhouden? Lees dan gauw verder!

Feestjes

Voor veel studenten zijn feestjes onmisbaar in deze periode van het leven. Het is daarbij de kunst om dan de volgende ochtend in de collegebanken te zitten en geen kater te hebben. De feestjes kunnen binnen in het huis plaatsvinden, maar vooral als het weer wat warmer wordt, is het heerlijk om gezellig met z’n allen buiten te zitten. Jouw tuin is dan de beste plek hiervoor! Echter, na een feestje blijft er aardig wat troep over voor de gastheer- of vrouw om op te ruimen. Het helpt dan om genoeg vuilniszakken in de tuin te plaatsen zodat iedereen zijn afval zelf weggooit. Daarnaast is het ook verstandig om tussendoor steeds een beetje op te ruimen zodat je op het einde van het feest weinig hoeft te doen. Natuurlijk wil je de bierkratten terugbrengen naar de supermarkt om vervolgens statiegeld te krijgen. Het is erg verleidelijk om de kratten in de tuin te laten, maar voor je het weet heb je een bouwwerk aan lege kratten staan. Breng deze daarom zo snel mogelijk terug naar de supermarkt, want de kratten zijn van grote invloed op de uitstraling van de tuin.

Onderhoud

Een tuin moet natuurlijk onderhouden worden. Wat je precies moet doen, hangt heel erg af van hoe jouw tuin en hoe deze is ingericht. Als er planten groeien, is het belangrijk om ze regelmatig water te geven, vooral tijdens de warme periodes. Daarnaast zal er ongetwijfeld onkruid in de tuin groeien. Dit kun je op veel verschillende manier aanpakken. Een veelgebruikte manier is het onkruid kokend heet water geven. Hierdoor zullen de eiwitten in de plant stollen en uiteindelijk doodgaan. Belangrijk is dat je geen chemische middelen gebruikt. het onkruid zal dan wel doodgaan, maar je kunt hierdoor ook andere planten aantasten. Ook is het erg slecht voor de bodem. Als je bepaalde meubels hebt, zoals tuinbanken, is het tot slot belangrijk dat je hier een hoes voor koopt. Zo voorkom je dat de meubels aangetast worden door het weer en dieren die in de tuin komen.

Het onderhouden van een tuin vraagt veel verantwoordelijkheid, maar met deze tips kom je er wel. Wil je graag wat items kopen die jouw tuin een leuke uitstraling geven? Neem dan een kijkje op de site van Tuinmeubelwereld!