Boerenomelet

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 150 gr gekookte hamreepjes of – blokjes (vegetarisch: vervang dit door 50 gr extra kaas, bijv. harde geitenkaas)
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • 300 gr boerensoepgroenten
  • 100 ml melk
  • 50 gr boter
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper

Bereiding

  1. Klop de eieren los met de melk en voeg zout en peper en 1 eetlepel peterselie toe.
  2. Verhit de helft van de boter en roerbak hierin de soepgroenten, ong. 3-4 min.
  3. Verhit in een andere koekenpan de rest van de boter en bak hierin het ei- mengsel tot een mooie omelet. Keer de omelet niet om!
  4. Schep de hamreepjes ( of geitenkaas) en de paprikapoeder door de groenten.
    Verdeel het mengsel over één helft van de omelet en sla de andere helft eroverheen.
    Strooi de rest van de peterselie en de geraspte kaas erover.