Overzicht alle universiteiten in Nederland

Overzicht alle universiteiten in Nederland

Ben je van plan te gaan studeren? Het is natuurlijk wel handig om te weten waar je terecht komt als je gaat studeren. Daarom vind je hier alle universiteiten op een rij, mét achtergrondinformatie:

UniversiteitStad
Universiteit van Amsterdam
Amsterdam
Vrije Universiteit
Amsterdam
TU Delft
Delft
TU Eindhoven
Eindhoven
Universiteit Twente
Enschede
Rijksuniversiteit Groningen
Groningen
Universiteit Leiden
Leiden
Universiteit Maastricht
Maastricht
Radboud Universiteit
Nijmegen
Erasmus Universiteit
Rotterdam
Universiteit Tilburg
Tilburg
Universiteit van Utrecht
Utrecht
Wageningen University
Wageningen
Open Universiteit
 

Internationale ranking universiteiten

Nederland is een van de weinige landen waarvan vrijwel alle universiteiten in de internationale rankings voorkomen. De meeste rankings leggen de nadruk op onderzoek. Een aantal rankings verwerkt echter ook onderwijsprestaties of zijn gebaseerd op reputatie.

Op de website van VSNU vind je een actueel en compleet overzicht van de internationale rankings van Nederlandse universiteiten. Hierbij de ranking van 2020.

De Universiteit Utrecht en RijksUniversiteit Groningen scoren het beste (met plek 52 en 69) van de Nederlandse universiteiten, vlak daarna gevolgd door Erasmus en Leiden. De universiteiten van Tilburg, Eindhoven en Twente scoren het laagst.

Meer informatie op MijnStudentenleven

Heb je een universiteit gekozen, kijk dan op ons overzicht met introductieweken en studie– en studentenverenigingen. Ben je op zoek naar een overzicht van alle hogescholen, kijk dan hier.

Naast informatie over universiteiten, hebben we veel nuttige informatie over het studentenleven zoals studietips, studiefinanciering , geldzaken, het vinden van een kamer of een (bij)baan.

Mis je informatie? Laat het ons weten via info@mijnstudentenleven.nl.