Inboedelverzekering voor studenten

Al woon je klein, ook als student heb je best veel dure spullen in huis. Denk aan je smartphone, laptop en tablet maar ook aan sieraden of andere kostbaarheden die je liever niet opnieuw wilt betalen door brand, diefstal of andere vormen van schade. Met een inboedelverzekering krijg je in principe de geleden schade vergoed. Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar is wel aan te raden.

Je moet er wel aan denken dat net als bij het lenen van geld, het bij verzekeren van belang is dat je verschillende polissen vergelijkt omdat de voorwaarden per verzekering sterk kunnen verschillen.

Overzicht inboedelverzekeringen  
Centraal Beheer StudentenverzekeringInboedelverzekering speciaal voor studenten


Direct naar Centraalbeheer.nlVerzekeruzelf.nl InboedelverzekeringComplete dekking voor een lage premie


Direct naar Verzekeruzelf.nl


Univé InboedelverzekeringGeen winstoogmerk


Direct naar Univé.nlBelangrijke aandachtspunten:

  • In de polis van je inboedelverzekering staat vaak dat er duidelijke sporen moeten zijn van een inbraak.
  • Het komt veel voor dat verzekeraars voor studenten speciale verzekeringspakketten samenstellen waarin ook een inboedelverzekering is opgenomen. Zo’n pakket wordt dan meestal voordeliger aangeboden dan wanneer alle verzekeringen los af worden gesloten.
  • Bij het afsluiten van je inboedelverzekering kun je, wat de verzekerde waarde betreft, het beste rekening houden met mogelijke aankopen die je gedurende je studieperiode nog gaat doen. Op deze manier zorg je ervoor dat je inboedel niet meer waard is dan de waarde waarvoor je verzekerd bent.

Wil je de verzekering afsluiten, vergelijk dan eerst een aantal verzekeringen of check de voorwaarden. Heb je een inboedelverzekering en heb je besloten dat je er vanaf wilt, dan lees je hier meer over het annuleren van je verzekering.

Heb je vragen over je inboedelverzekering? Mail ons dan info@mijnstudentenleven.nl en we zullen je helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *