Studie

Studie

In deze sectie vind je studiegerelateerde onderwerpen. Tijdens je studie heb je bijvoorbeeld studieboeken nodig, meld je jezelf aan bij een studie– of studentenvereniging en krijg je te maken met die dekselse OV-Chipkaart.

Voordat je in je studentenstad terecht komt bezoek je open dagen, schrijf je je in bij één van de hogescholen of universiteiten en doorloop je de introductieweek.

Wellicht weet je nog niet goed wat je wilt studeren, dan kan het verstandig zijn een keuzecoach in te schakelen.

Ook de inschrijving bij de DUO en de gemeente moeten goed geregeld zijn. Tijdens je studie wil je wat bijverdienen met een bijbaan, om uit te gaan, mooie spullen te kopen of te reizen.

Studietips, budgettips en andere tips

Wellicht wil je op kamers dus wil je kamertips om snel en niet te duur een kamer te vinden. Er moet gestudeerd worden dus de studietips mogen natuurlijk niet ontbreken.

Net zoals budgettips, om een beetje financieel gezond de maand door te komen. En tips voor lekkere en goedkope studentenrecepten om niet alleen financieel maar ook lichamelijk gezond te zijn. Informatie over je gezondheid, zowel fysiek als mentaal, hebben we trouwens ook.

Buitenland, stage en scriptie

Wellicht overweeg je in het buitenland te studeren, maar waar moet je aan denken en hoe zit dat met je studiefinanciering in het buitenland?

Bij veel studies moet je stage lopen maar wat is dat eigenlijk en hoe kom je aan een stageplek? Het is ook mogelijk, en natuurlijk een superervaring, om stage in het buitenland te lopen. Ook hier hebben we informatie over.

Aan het einde van je studie moet je nog wel je scriptie afmaken en inleveren. Het is verstandig, na maanden zwoegen, om dit door iemand anders te laten nakijken.

Voor de student die niet in de collegebanken wil zitten, of naast de studie nog tijd over heeft, zijn er thuisstudies!