Studie

In deze sectie vind je studiegerelateerde onderwerpen. Tijdens je studie heb je bijvoorbeeld studieboeken nodig, meld je jezelf aan bij een studie– of studentenvereniging en krijg je te maken met die dekselse OV-Chipkaart.

Voordat je in je studentenstad terecht komt bezoek je open dagen, schrijf je je in bij één van de hogescholen of universiteiten en doorloop je de introductieweek. Ook de inschrijving bij de DUO en de gemeente moeten goed geregeld zijn. Tijdens je studie wil je wellicht wat bijverdienen met een bijbaan en moet je wellicht stage lopen.

Studietips, budgettips en andere tips

Wellicht wil je op kamers dus wil je kamertips om snel en niet te duur een kamer te vinden. Er moet gestudeerd worden dus de studietips mogen natuurlijk niet ontbreken. Net zoals budgettips, om een beetje financieel gezond de maand door te komen. En tips voor lekkere en goedkope studentenrecepten om niet alleen financieel maar ook lichamelijk gezond te zijn. Aan het einde van je studie moet je nog wel je scriptie afmaken en inleveren. Het is verstandig, na maanden zwoegen, om dit door iemand anders te laten nakijken.

Voor de student die niet in de collegebanken wil zitten, of naast de studie nog tijd over heeft, zijn er thuisstudies!