Thuisstudie

Zoals de naam het al zegt, een thuisstudie is een studie die je vanuit huis kunt volgen. Hiervoor heb je dus geen hoorcolleges of werkgroepen. Er zijn grote verschillen tussen de thuisstudies die je kunt volgen. Bij sommige studies heb je huiswerk wat je naar een docent op kunt sturen. Zo krijg je persoonlijke begeleiding. Een andere opleiding biedt geen docent. Ook de duur van de opleidingen en de niveaus van de thuisstudies variëren sterk.

Van bijscholing tot complete studie

Een thuisstudie leent zich perfect voor extra bijscholing, een upgrade van je CV of compensatie voor het niet volgen van een ‘normale’ studie.

Bij thuisstudies zijn alle opleidingsniveau’s wel mogelijk. Van een eenvoudige cursus tot een MBO, HBO of zelfs Masteropleiding. Echter lang niet alle studies zijn ook als thuisstudie mogelijk dus oriënteer je goed. Ook omdat deze echte studies een langere tijd duren en dus veel tijd (en geld) van je vragen. Vaak is een proefles mogelijk. We raden je aan dat altijd eerst te doen zodat je kunt ervaren of deze thuisopleiding echt iets voor je is.

Thuisstudie iets voor mij?

Voor iedereen die een thuisstudie gaat beginnen is het van belang om de eigenschappen van de studie goed te bekijken. Zorg ervoor dat het studieritme bij jou past en zorg ervoor dat je de gewenste begeleiding krijgt. Zoek direct in een groot aanbod thuisstudies en opleidingen.

Een thuisstudie volg je wanneer je extra kennis wilt opdoen, maar niet naar een school of universiteit wilt gaan. Thuisstudies worden vaak gevolgd door studenten die een aanvulling op de huidige studie zoeken, werknemers die bijscholing zoeken of werkzoekenden die gehoor willen geven aan andere functie-eisen. Steeds vaker volgen mensen ook een thuisstudie wanneer zij een taal willen leren, bijvoorbeeld omdat het de taal is van het favoriete vakantieland, of een cursus willen doen om een hobby beter uit te voeren. Voor al deze verschillende wensen zijn thuisstudies beschikbaar.

Welk niveau heeft een thuisstudie?

Met een thuisstudie kun je bereiken wat jij wilt dat je bereikt. Er zijn verschillende soorten en niveaus te onderscheiden. Het is mogelijk een HBO-opleiding te volgen middels een thuisstudie. Heb je een baan, dan is het waarschijnlijk moeilijk bij (verplichte) werkgroepen en colleges aan te sluiten. Een reguliere studie volgen is wenselijk, omdat je hiermee het persoonlijke kennisniveau hoog houdt, maar onmogelijk door de ongunstige tijden van de reguliere studies. Vaak is een universiteit ook niet naast de deur gelegen, zodat ook de reistijd een barrière vormt.

Een thuisstudie is hier een uitkomst. Gewoon vanuit huis, op tijden wanneer jij wilt, studeren. Je bereikt hetzelfde niveau als in een reguliere studie, maar wel aangepast aan jouw voorkeuren. Met of zonder docent, en in jouw studieritme.

Aanbieders van thuisstudies

Thuisstudies zijn er in alle soorten en maten. De aanbieders hieronder bieden allerlei opleidingen aan die sterk kunnen verschillen en ook veranderen door de tijd heen. Neem daarom een kijkje bij de aanbieders die je het meest ziet zitten en kies de juiste thuisstudie voor jou.

1.NHA NL thuisstudiesMet gratis cadeau


Niet geslaagd? Lesgeld terug!

Direct naar NHA.nl


cb_logo3
2.Laudius thuisstudiesLesgeld-terug-garantie

Lesgeld terug als je niet slaagt

Direct naar Laudius.nl


cb_logo3

Meer over thuisstudies

Over het niveau van thuisstudies kun je hier meer lezen, het gaat van een eenvoudige cursus, het leren van een taal tot een volwaardige studie.

Tenslotte, bedenk dat je een thuisstudie niet gaat starten om vervolgens geen tijd in te steken. Je zult het zelf moeten doen. Maar investeren in jezelf en in je opleiding is het altijd waard!