Nog meer drankspellen

Op deze tweede pagina nog een aantal leuke drankspellen op een rij. Via deze link ga je terug naar de eerste 8 drankspellen

9. Kaartje blazen

10. Juffen

11. Beer Pong

Let op: van deze spellen kun je dronken worden

==============================

Drankspel kopen? Vind hier de leukste drankspellen voor de beste prijs! Assortiment oa:

  • Basketbalspel met drinkglazen
  • Bierpong
  • Drinkdarts
  • Party roulette
  • en nog veel meer!

==============================

9. Kaartje blazen

Dit is één van de meeste bekende en klassiek drankspellen dus die kan hier niet ontbreken.

Benodigdheden: een pak kaarten en een glas. En dan het liefst een wat zwaarder glas.

De spelregels
Kaartje blazen kun je het beste met wat sterkere drank spelen in plaats van bier, aangezien je dan echt in shotjes kunt drinken. Schenk de drank in het glas en zet dit glas in het midden van de tafel. Vervolgens leg je alle kaarten op het glas (welke kant boven ligt maakt niet uit).

Een speler begint en moet proberen zoveel mogelijk kaarten van het glas te blazen, maar er wel minstens één op laten liggen. Als er minimaal 1 kaart van het glas af is geblazen, dan is de volgende speler aan de beurt. Degene die er voor zorgt dat er geen kaarten meer op het glas liggen, is af en moet het glas in één slok leegdrinken. Vervolgens wordt het glas opnieuw gevuld en worden de kaarten er weer op gelegd. De verliezer mag nu de volgende ronde beginnen.

==============================

10. Juffen

Om te Juffen heb je alleen drank nodig, niets anders. Het is dus een makkelijk spelletje om tussendoor te spelen.

De spelregels
Ga in een kring zitten zodat er een bepaalde volgorde ontstaat. Eén speler begint het spel door te beginnen met het getal één. Met de klok mee tellen de spelers vervolgens op.

De clou van Juffen zijn de verboden getallen. Het is namelijk verboden om het getal zeven, een getal met een zeven (bijvoorbeeld 17) of een veelvoud van zeven (zoals 28) te noemen. In plaats daarvan mag je een willekeurig ander getal noemen (zolang het dus niet één van de andere verboden getallen is met een zeven of een veelvoud van zeven).

Noemt iemand een verkeerd getal of een verboden getal, dan heeft deze speler verloren en moet hij drinken. Vervolgens begint deze speler weer bij één en begint het spel opnieuw.

==============================

11. Beer pong game

1 van de bekendste drankspellen ter wereld is  het Beer Pong spel. Het spel kan gemakkelijk met 2 tot 6 personen gespeeld worden. Het Amerikaans traditionele spel zorgt er altijd voor dat feestjes al vrij vroeg op gang komen. De trend is over komen waaien uit Amerika en is nu wereldwijd bekend als het drankspel onder studenten.

Benodigdheden: Beer Pong balletjes,  22 American Red Cups en een rechthoekige tafel.

De spelregels

Stel 2 teams op die tegenover elkaar staan bij de uiteinden  van een tafel. Elk team heeft 10 of 6 American Red Cups in driehoekige formaties opgesteld, de Red Cups zijn gevuld met een drankje naar keuze.

Om en om proberen de teams Beer Pong balletjes in de opgestelde Red Cups te gooien van de tegenstander. De cup waar het Beer Pong balletje in valt, dient meteen opgedronken te worden door de tegenstander en dezelfde cup wordt vervolgens van tafel verwijderd. Dit gaat zo door tot 1 van de teams geen cups meer over heeft.

Re-Rack

Zijn er nog 6 of 3 cups over? Dan is het wenselijk de cups opnieuw in een driehoeks-formatie op te stellen. Dit wordt Re-rack genoemd en versoepelt het spel verloop. Het team die de meeste  Red Cups over heeft op tafel, heeft gewonnen!

==============================

Even een kleine disclaimer: dit artikel is niet bedoeld om buitensporig drankgebruik aan te moedigen. Drink altijd met mate en laat mensen die te veel hebben gedronken stoppen. Mijnstudentenleven.nl houdt zich niet verantwoordelijk voor gevolgen resulterend uit het spelen van deze spellen. Kijk op de volgende pagina voor meer informatie over alcohol.

Over MijnStudentenleven.nl

Mijnstudentenleven.nl is hèt informatieve studentenplatform van Nederland. Dagelijks bezoeken velen studenten onze website op zoek naar nuttige informatie over het studentenleven zoals geldzaken, het vinden van een kamer of een (bij)baan en studietips.