Nog meer drankspellen

Op deze tweede pagina nog een aantal leuke drankspellen op een rij. Via deze link ga je terug naar de eerste 8 drankspellen

9. Kaartje blazen

10. Juffen

11. Beer Pong

12. Kingsen

13. Lachen is drinken

14. Irish Snap

Let op: van deze spellen kun je dronken worden

==============================

==============================

9. Kaartje blazen

Dit is één van de meeste bekende en klassiek drankspellen dus die kan hier niet ontbreken.

Benodigdheden: een pak kaarten en een glas. En dan het liefst een wat zwaarder glas.

De spelregels
Kaartje blazen kun je het beste met wat sterkere drank spelen in plaats van bier, aangezien je dan echt in shotjes kunt drinken. Schenk de drank in het glas en zet dit glas in het midden van de tafel. Vervolgens leg je alle kaarten op het glas (welke kant boven ligt maakt niet uit).

Een speler begint en moet proberen zoveel mogelijk kaarten van het glas te blazen, maar er wel minstens één op laten liggen. Als er minimaal 1 kaart van het glas af is geblazen, dan is de volgende speler aan de beurt. Degene die er voor zorgt dat er geen kaarten meer op het glas liggen, is af en moet het glas in één slok leegdrinken. Vervolgens wordt het glas opnieuw gevuld en worden de kaarten er weer op gelegd. De verliezer mag nu de volgende ronde beginnen.

==============================

10. Juffen

Om te Juffen heb je alleen drank nodig, niets anders. Het is dus een makkelijk spelletje om tussendoor te spelen.

De spelregels
Ga in een kring zitten zodat er een bepaalde volgorde ontstaat. Eén speler begint het spel door te beginnen met het getal één. Met de klok mee tellen de spelers vervolgens op.

De clou van Juffen zijn de verboden getallen. Het is namelijk verboden om het getal zeven, een getal met een zeven (bijvoorbeeld 17) of een veelvoud van zeven (zoals 28) te noemen. In plaats daarvan mag je een willekeurig ander getal noemen (zolang het dus niet één van de andere verboden getallen is met een zeven of een veelvoud van zeven).

Noemt iemand een verkeerd getal of een verboden getal, dan heeft deze speler verloren en moet hij drinken. Vervolgens begint deze speler weer bij één en begint het spel opnieuw.

==============================

11. Beer pong game

1 van de bekendste drankspellen ter wereld is  het Beer Pong spel. Het spel kan gemakkelijk met 2 tot 6 personen gespeeld worden. Het Amerikaans traditionele spel zorgt er altijd voor dat feestjes al vrij vroeg op gang komen. De trend is over komen waaien uit Amerika en is nu wereldwijd bekend als het drankspel onder studenten.

Benodigdheden: Beer Pong balletjes,  22 American Red Cups en een rechthoekige tafel.

De spelregels

Stel 2 teams op die tegenover elkaar staan bij de uiteinden  van een tafel. Elk team heeft 10 of 6 American Red Cups in driehoekige formaties opgesteld, de Red Cups zijn gevuld met een drankje naar keuze.

Om en om proberen de teams Beer Pong balletjes in de opgestelde Red Cups te gooien van de tegenstander. De cup waar het Beer Pong balletje in valt, dient meteen opgedronken te worden door de tegenstander en dezelfde cup wordt vervolgens van tafel verwijderd. Dit gaat zo door tot 1 van de teams geen cups meer over heeft.

Re-Rack

Zijn er nog 6 of 3 cups over? Dan is het wenselijk de cups opnieuw in een driehoeks-formatie op te stellen. Dit wordt Re-rack genoemd en versoepelt het spel verloop. Het team die de meeste  Red Cups over heeft op tafel, heeft gewonnen!

==============================

12. Kingsen

Bij dit spel is het de bedoeling dat iedereen in de groep om de beurt een kaart en voert de opdracht uit. Elke soort kaart staat voor een bepaalde opdracht. De kaarten liggen in een cirkel rond een shotglas. Pakt een speler een kaart waardoor er een gat in de cirkel ontstaat? Dan drinkt deze persoon en wordt de cirkel hersteld.

Instructies

 1. Vul een shotglas met drank.
 2. Verwijder de jokers uit het kaartspel en vorm een cirkel rond het shotglas.
 3. Iedereen in de groep pakt om de beurt een kaart en voert de opdracht uit die bij zijn kaart hoort.
 4. De cirkel mag hierbij niet verbroken worden.
 5. Wanneer de cirkel toch verbroken wordt of wanneer er 4 heren op tafel liggen moet diegene de shot in het midden pakken.

Opdrachten

Je kunt de opdracht bij een kaart zelf verzinnen en met elkaar afspreken. Hierbij een lijst ter inspiratie

 • Richting draaien: Als een speler een afgesproken kaart pakt (bv de Aas), dan draait de richting waarop de spelers de kaarten pakken
 • Atje geven: een andere speler aanwijzen die moet drinken
 • Atje nemen: Zelf een atje nemen
 • Merk noemen: De speler die deze kaart pakt moet een merk noemen, bv een sportmerk, automerk etc. Alle andere spelers moeten dan een merk uit dezelfde categorie noemen. Diegene die het niet meer weet of te lang duurt moet drinken
 • Opdracht gegeven: hierbij moet je een andere speler een opdracht geven. Voorbeeld: een liedje zingen, 10x springen, 10x opdrukken etc
 • Regel maken: De speler die deze kaart pakt, mag zelf een regel bedenken. Elke medespeler die zich niet aan die regel houdt moet drinken (bv iedereen krijgt een andere naam, woorden met een A mag je niet zeggen).
 • Regel afschaffen: bij deze kaart wordt de bedachte regel weer afgeschaft
 • Tafel van 7: je beging bij 1 en degene naast je zegt 2, daarnaast 3 etc. Getallen met een 7 er in (7, 17) of een meervoud van 7 (14, 21) mogen niet genoemd worden. In plaats daarvan zeg je King. De volgende gaat weer door (dus 6, king, 8). Gaat het fout dan moet diegene drinken.
 • Aanwijzen: iedereen houdt zijn handen en wijzen na een paar seconden naar een willekeurige medespeler. Degene waar de meeste deelnemers naar wijst moet drinken.
 • Rise of the queen : hierbij mag je op een willekeurig moment je hand opsteken en “Rise of the queen” roepen, iedereen volgt. Degene die dit als laatste doet, moet drinken

================================

13. Lachen is drinken

Dit spel is niet heel moeilijk maar vereist wel wat creativiteit van de deelnemers (die overigens zal toenemen naarmate je dit langer speelt…). De titel zegt het, de anderen proberen je aan het lachen te en als dat gebeurt ben je af en moet je drinken.

Minimum aantal spelers: 3

Benodigdheden: schrijfmateriaal, blaadjes papier

Instructies

2 spelers schrijven allebei dingen op meerdere papiertjes waar de ander volgens hem/haar om zou moeten lachen. De derde persoon moet dan telkens afwisselen tussen het lezen van een briefje van persoon 1  en 2.

Degene die moet lachen, moet drinken. Je kan zelf beslissen of je dan met slokken, shotjes of ad fundums werkt.

========================

14. Irish Snap

Dit spel kan het beste gespeeld worden door een kleine groep mensen omdat het nogal heftig kan worden. En zorg er verder voor dat iedereen het midden van de tafel goed kan bereiken en dat er niets op tafel staat wat kapot kan.

Instructies

Verdeel alle kaarten over de spelers aan tafel zodat iedereen een even aantal krijgt (leg eventuele reservekaarten opzij), maar niemand mag zijn of haar kaarten bekijken. Je houd ze dus met de speelzijde naar beneden in je hand of je legt ze op tafel voor je.

Ga vervolgens om de beurt de kring rond en leg een kaart in het midden van de tafel, die je dus alleen omkeert wanneer je deze neerlegt. Zodra je je kaart neerlegt, dan moet je een waarde zeggen terwijl je dit doet, van de Aas naar de Heer voordat je opnieuw begint. Dus de eerste persoon die zijn of haar kaart uitspeelt, zegt: “Aas”, de tweede zegt “twee”, de derde zegt “drie” en ga zo verder.

Het snap-moment komt echter aan de orde zodra het nummer dat je hardop zegt overeenkomt met de waarde op de kaart die je neerlegt. Iedereen moet dan snap roepen en een harde klap geven op de stapel kaarten in het midden van de tafel.

De laatste persoon die dit doet, zal echter moeten gaan drinken en alle kaarten van de stapel in het midden bij zich nemen. Het doel van het spel is dan ook om eerst al je kaarten kwijt te spelen. Hoe meer drank je hebt gehad, hoe moeilijker het spel zal worden.

========================

Even een kleine disclaimer: dit artikel is niet bedoeld om buitensporig drankgebruik aan te moedigen. Drink altijd met mate en laat mensen die te veel hebben gedronken stoppen. Mijnstudentenleven.nl houdt zich niet verantwoordelijk voor gevolgen resulterend uit het spelen van deze spellen. Kijk op de volgende pagina voor meer informatie over alcohol.

Over MijnStudentenleven.nl

Mijnstudentenleven.nl is hèt informatieve studentenplatform van Nederland. Dagelijks bezoeken velen studenten onze website op zoek naar nuttige informatie over het studentenleven zoals geldzaken, het vinden van een kamer of een (bij)baan en studietips.