Couscous met kip, snijbonen en perzik

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 300 gr couscous
  • 1 blik perziken
  • 300 gr snijbonen
  • 250 gr champignons
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Perziken uit laten lekken (sap bewaren) en in stukjes snijden. Snijbonen in grove ruiten snijden.
  2. Kipfilet in stukjes snijden. Bestrooien naar smaak met zout en peper.
    Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
  3. In braad- of hapjespan olie verhitten en hierin de kipfilet bruinbakken. Champignons toevoegen en 1 min meebakken.
    Tomatenpuree en chilipoeder toevoegen, goed roeren.
  4. Perziksap en 100 ml water toevoegen en kip op laag vuur 15 min laten stoven.
  5. Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
    Intussen snijbonen beetgaar koken 5-7 min.
  6. Perzikstukjes door kipmengsel scheppen.
    Couscous over de borden verdelen, kipmengsel erover heen verdelen en snijbonen ernaast leggen.