3 tips om je huid gezond te houden als student!

3 tips om je huid gezond te houden als student!

24 september 2021 Uit Door admin

Een stralende huid is een teken dat je goed voor jezelf zorgt. Mensen met een mooie, gave huid stralen levenslust uit en ogen direct een stuk gezonder. Helaas is een gezonde huid niet voor iedereen even vanzelfsprekend. De huid is hét grootste en tevens één van de belangrijkste organen van het lichaam. Daarnaast wordt deze constant beïnvloed door invloeden van binnen- en buitenaf. Bij stress, verkeerd eten, te weinig slapen of een slechte huidverzorging kan dit direct te zien zijn. Als student zijn dit vaak juist de dingen die er vaak bij in schieten. Je lichaam krijgt steeds meer te verduren en je huid toont dit. Gelukkig betekent dit niet dat je je gehele studentenleven zorgen hoeft te maken om je huid. Er zijn namelijk dingen die je kunt doen om je huid – ook als student – zo gezond mogelijk te houden. Hier zijn 3 tips om je huid gezond te houden als student! 

1. Investeer in goede huidverzorgingsproducten 


Wanneer het schort aan een gezonde levensstijl kan je huid wel wat extra hulp gebruiken. Daarom is het goed om in een aantal kwalitatieve huidverzorgingsproducten te investeren. Kies hierbij voor een winkel die over een zeer ruim assortiment beschikt, zoals Beautyplaza. Hier vind je de grootste beauty topmerken in één winkel. Door het enorme brede assortiment is er altijd wel een huidverzorgingslijn te vinden die bij jouw huid en levensstijl past. Bovendien kun je eenvoudig contact leggen met de klantenservice van HBB24 als je met vragen zit. 

Investeren in kwalitatieve huidverzorgingsproducten lijkt misschien duur, maar over het algemeen doe je zeer lang met dergelijke producten. Bovendien zorgt het er ook voor dat je minder make-up nodig hebt, waardoor je op de lange termijn misschien zelfs goedkoper uit zult zijn. Geef je huid wat het nodig hebt. Zeker gedurende je drukke studentenbestaan. 

2. Haal altijd tijdig je make-up af 

Heel begrijpelijk dat je na een lange dag studeren of misschien zelfs wel stappen geen zin hebt om ook nog een tijd in de badkamer door te brengen. Veel liever ga je direct op bed liggen en sluit je je ogen. Bedenk echter ook dat niet alleen je lichaam rust nodig heeft, maar ook je huid. Wanneer je je make-up iedere nacht laat zitten, blijven de poriën zo goed als gesloten. Hierdoor kan je huid minder goed ademhalen en creëer je meer onzuiverheden. 

Combineer het afhalen van je make-up ook met het opbrengen van een verzorgende nachtcrème. Deze zijn eenvoudig te koop bij grote webshops als HBB24 en bieden je huid de extra boost die ze nodig hebben om in de nacht te herstellen. Hoe meer je investeert in je huid, hoe minder tijd dit uiteindelijk dagelijks zal kosten. 

3. Probeer gezonde, eenvoudige recepten uit 

Het is heel verleidelijk om gewoon even snel een maaltijd af te halen, het avondeten over te slaan of simpelweg iedere avond met een bak noedels op schoot te zitten. Erg gezond is het echter niet én dat merk je aan je huid. Probeer daarom in elk geval enkele keren per week zelf te koken. Er zijn genoeg gezonde, eenvoudig en relatief snel te bereiden recepten te vinden via bijvoorbeeld Pinterest. Ook budgetrecepten zijn hier gemakkelijk te vinden. Zo eet je niet alleen een stuk gezonder, maar bespaar je ook nog eens het nodige geld.