Verhuizen: zelf doen of uitbesteden?

Verhuizen: zelf doen of uitbesteden?

9 februari 2018 Uit Door admin

Als student verhuis je nogal eens. Zelf ben ik tijdens mijn studie 3 keer van huis gewisseld. En iedere keer was het weer een opgave waarbij alles op het laatste moment geregeld moest worden. Laten we eens kijken wat er bij een verhuizing komt kijken. Hopelijk maakt dit een verhuizing wat makkelijker voor je.

Een verhuizing begint met een planning of checklist. Of je nu zelf verhuist of een verhuizer inschakelt. Plannen is noodzakelijk. En bij die planning hoort een tijdsbestek. Een maand van te voren regel je bijvoorbeeld internet en energie en een week van tevoren huur je een busje. Een goede planning is het halve werk en scheelt bovendien stress (en waarschijnlijk ook nog in de kosten). Plannen dus!

Zelf sjouwen?

Als student zal je waarschijnlijk zelf gaan sjouwen. Althans het zelf regelen, want je zult vrienden moeten regelen om te helpen. Bij zelf sjouwen hoort ook zelf vervoeren, een busje huren dus. Sjouwen kan alleen als spullen goed verpakt of gedemonteerd zijn. Verhuisdozen zijn dus aan te raden. Een dagje sjouwen met vrienden en je hebt je huisraad wel over.

De kosten:

  • Busje huren: 100 euro
  • Benzine: 50 euro
  • Verzekering: 15 euro (optioneel)
  • Verhuisdozen: 3 euro per stuk
  • Eten & drinken vrienden: 50 euro

Laten sjouwen

Voor de fortuinlijke student staan er natuurlijk ook verhuisbedrijven klaar. Deze kosten liggen stukken hoger dan als je zelf verhuist. Maar je bent dan ook van het gedoe af. Bovendien ben je verzekerd tegen schade, dat vind ik persoonlijk wel een groot pluspunt. Verhuizers kunnen inpakken, demonteren, sjouwen en natuurlijk vervoeren. Je hoeft geen busje te huren of sjouwers te regelen. Een goedkope verhuizer is Emoov.

De kosten:

  • Vanaf 500 euro

Waarop te letten?

Er zijn een aantal zaken altijd van belang. Zo moet je een parkeerplaats voor je woning reserveren. Dit scheelt aanzienlijk in het aantal meters dat er gesjouwd moet worden. Ook dien je belangrijke documenten bij je te houden. Deze heb je dat zelf vaak nodig. discount code for paperhelp org Begin op tijd met de verhuizing en sjouw het zware materiaal eerst, dit wil je niet aan het einde van de dag doen.

Succes met je verhuizing. En een klein biertje voor je vrienden hoort er natuurlijk wel bij!