5 tips om te ontstressen

5 tips om te ontstressen

5 juni 2019 Uit Door admin

Het leven van een student is al snel hectisch en druk; en dat kan stress veroorzaken. Deze stress kan ontzettend ongezond zijn voor lichaam en geest – en dan hebben we het nog niet over de mensen om je heen gehad. Zeker als student is het belangrijk om zo min mogelijk stress te ervaren, zodat je alle taken in een dag en al die verantwoordelijkheid makkelijk kunt verdelen zonder helemaal gek te worden. Maar wat kun je nu doen om te ontstressen? We geven je een aantal tips.

1. Zoek naar de juiste hulpmiddelen

Er zijn allerlei natuurlijke ingrediënten die je helpen stress te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan een flesje CBD, kamille, valeriaan, lavendel planten– of olie en andere natuurlijke middelen die hun focus op het verminderen van stress leggen. Geuren, smaken en zelfs visuele aspecten kunnen ons een stuk rustiger maken; zonder dat we er iets voor hoeven te doen!

2. Ga er regelmatig tussenuit

Soms is het belangrijk om je hart te kunnen luchten of je hectische leven gewoon even te kunnen ontsnappen. Spreek met een vriend of vriendin af en trek er samen op uit. Maak een boottochtje, ga samen wandelen of maak een toffe citytrip. De steun van een bekende en een andere omgeving kan je ontzettend veel goed doen en een frisse, nuchtere kijk op de situatie geven.

3. Mediteren kun je leren

Misschien is mediteren helemaal niet jou ding; maar het kan je wel helpen om de stress zoveel mogelijk te verminderen. En het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Iedereen kan leren mediteren. Ga gewoon even rechtop zitten en sluit je ogen. Adem rustig in en uit via je neus, en concentreer je op je ademhaling. Doe dit een kleine vijf tot tien minuten en focus iedere keer dat je afgeleid wordt weer opnieuw op je ademhaling. Lukt het niet zelf? Zoek dan gewoon een handige tutorial of leuke app op om je te helpen.

4. Focus op dankbaarheid

Stress wordt regelmatig veroorzaakt door negatieve gedachten en zorgen. Dus sta wat vaker stil bij alle mooie dingen in je leven. Neem even de tijd om tien punten of ervaringen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Van het zonnetje dat zo lekker schijnt tot de liefde en steun die je uit je relatie ontvangt. Houdt dit vol, want het werkt echt!

5. Schrijf het van je af

Heb je een to-do lijstje vol stress, verwachtingen en negatieve gedachten in je hoofd zitten? Schrijf het dan van je af. Maak een lijstje met alles wat je moet doen, alle vraagstukken die je wilt beantwoorden en alle negatieve gedachten die je niet meer in je hoofd wilt en maak zo ruimte voor nieuwe, goede en