Besparen op je zorgverzekering? Dit moet je weten!

Besparen op je zorgverzekering? Dit moet je weten!

9 november 2022 Uit Door admin

Een zorgverzekering is voor iedereen vanaf 18 jaar in Nederland verplicht. Kies daarom een zorgverzekering die het beste aansluit op je persoonlijke situatie. Bedenk hoe hoog je het eigen risico wilt hebben. Met een hoog eigen risico, betaal je een lage premie. Wanneer je een keer naar het ziekenhuis moet, zijn de kosten wel voor jou. Het kan dan zijn dat de kosten dan hoog oplopen. Bedenk voor jezelf of je vaak naar het ziekenhuis moet of dat je er eigenlijk nooit komt. Ben je benieuwd hoe je kunt besparen op je zorgverzekering? We vertellen hier wat tips. 

Doe een ingreep bij de huisarts 

Wanneer je de keuze hebt om een ingreep te doen bij de huisarts of in het ziekenhuis, kun je het beste kiezen voor de huisarts als het gaat over het betalen van het eigen risico. Bij een huisarts hoef je namelijk niet je eigen risico te betalen. Ga je naar een specialist of naar het ziekenhuis, dan gaat het wel van het eigen risico af. De Zorgkiezer is daarbij ook verstandig. Er zijn namelijk verschillende opties en je kunt ook kijken welke dekkingen je graag erbij wilt hebben. Kijk ook goed naar welke dekkingen je al hebt, het is natuurlijk zonde om een dekking te kiezen die je al hebt bij een andere verzekering. 

Kijk naar een budgetverzekering

Een budgetpolis heeft een lagere premie, maar heeft ook minder contracten met ziekenhuizen. Het bespaart per maand veel geld, maar het is ook belangrijk om te weten of het ziekenhuis waar je altijd heen gaat binnen deze regeling valt. Ga je namelijk naar een ziekenhuis waar geen contract mee is, dan moet je een percentage van de rekening zelf betalen. De ziekenhuizen waar wel contracten mee zijn, daarvan worden de rekeningen volledig vergoed. Het is goed om te weten dat de spoedeisende hulp altijd wordt vergoed. Een budgetverzekering heeft een aantrekkelijke premie, maar zorg ervoor dat je hier wel eerst goed in verdiept. 

Vraag een zorgtoeslag aan

Op het moment dat je 18 jaar bent, kun je een zorgtoeslag aanvragen. Vanaf die leeftijd is een zorgverzekering verplicht. Een zorgverzekering 18 jaar is daarom goed om in te verdiepen. Je kunt ervoor kiezen om bij je ouders verzekerd te blijven of dat je een eigen verzekering kiest. Niet iedereen heeft rechts op een zorgtoeslag en daarom moet je daar goed naar kijken. Een zorgtoeslag krijg je maandelijks en daarvan kun je de premie betalen van de zorgverzekering. 

Bespaar geld op je zorgverzekering met deze tips. Het is namelijk zonde om teveel te moeten betalen.