De beste en goedkoopste VPN providers van 2020

De beste en goedkoopste VPN providers van 2020

8 april 2020 Uit Door admin

Een goede en bovenal betaalbare VPN-aanbieder vinden kan even wat speurwerk zijn. Waar moet je nu precies op letten bij de aanschaf van een goedkope VPN? Met onderstaande tips vind je de beste en goedkoopste VPN providers anno 2020.

Zo kies je de beste VPN voor jou

Het is een misvatting dat goedkoop duurkoop is, op het gebied van VPN’s althans. Vrijwel alle aanbieders zorgen bijvoorbeeld voor meer dan voldoende veiligheid en privacy tijdens het surfen. Toch bestaan er onderlinge verschillen, waardoor VPN’s vergelijken zeker kan lonen. Zoek je een VPN provider en wil je zeker weten dat je niet alleen de goedkoopste maar ook de beste keuze maakt? Let dan op de volgende zaken:

  • Gebruiksvriendelijkheid: kun je zelf veel instellingen aanpassen? Heeft de VPN een mobiele app? Hoeveel computers of devices kunnen tegelijkertijd gebruik maken van de VPN?
  • Internetsnelheid: wat is de invloed van het inschakelen van de VPN op de snelheid van je verbinding? Kun je nog prima surfen terwijl je downloadt?
  • Betrouwbaarheid en omgang met jouw privacygevoelige gegevens. Houdt de VPN-aanbieder jouw gegevens bij? Wat is de reputatie van de VPN-aanbieder? In welk land is de aanbieder gevestigd en welke privacywetgeving hanteren zij?

De beste en goedkoopste VPN providers van Nederland volgens ons

Er zijn veel aanbieders op de markt die als zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk te boek staan. Hieronder vind je de beste VPN providers van Nederland die bovenal de goedkoopste zijn. De genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen; hoe langer de duur van het abonnement, hoe lager de prijs zal uitvallen. Vaak betekent dit dat je een abonnement zal moeten afsluiten van twee of drie jaar. 

  • Surfshark: vanaf 1,79 euro per maand
  • VyprVPN: vanaf 2,05 euro per maand
  • Cyberghost: vanaf 2,64 euro per maand

Liefst een gratis VPN?

Betaal je het liefst helemaal niets voor een VPN, dan hebben we twee tips:

  • Maak gebruik van de gratis proefperiode. Of vraag na 30 dagen je geld terug: de meeste VPN-diensten staan dit laatste toe. 
  • Er zijn een aantal goede gratis VPN services op de markt. VyprVPN heeft bijvoorbeeld een prima gratis versie, evenals Windscribe en TunnelBear.