Dit is waarom werken als vulploegmedewerker de beste tijd van je leven is

Dit is waarom werken als vulploegmedewerker de beste tijd van je leven is

27 juni 2022 Uit Door admin

Vakken vullen is voor de meeste mensen hun eerste baantje. Dat is niet voor niets: het werk is afwisselend, uitdagend en nog eens super gezellig ook! Samen met je collega’s zorg je ervoor dat alle schappen gevuld zijn en dat de winkel er netjes uitziet. En dat gaat vaak gepaard met een hele hoop gezelligheid.

Gevarieerder werk is er eigenlijk niet

Is de hele dag stilzitten niks voor jou? Je bent echt niet de enige! Sterker nog, de meeste mensen geven juist aan dat ze het werk als vulploegmedewerker leuker vinden dan dat van een cassière. Hoewel je aan de kassa iets meer klantcontact hebt en fysiek minder zwaar werk doet, is dat juist wat het werk als vulploegmedewerker zo leuk maakt. Je kan de hele dag op de werkvloer gaan en staan waar je wil, terwijl je nog steeds veel contact hebt met klanten. Je werk is ontzettend afwisselend: soms ben je voor een klant in het magazijn op zoek naar het laatste exemplaar van een product, en andere keren sta je de koeling bij te vullen.

Je leert daardoor hoe je met allerlei klanten om moet gaan. Maar je leert ook ontzettend veel over de producten die je verkoopt. Zo kom je nog eens het een en ander tegen dat je zelf nog niet kende, en leer je klanten alternatieven te bieden als hun favoriete product uitverkocht is.

Flexibele tijden en gezellige teams

Verreweg het grootste voordeel van werken als vulploegmedewerker is dat je werktijden ontzettend flexibel zijn. Het is daarom hét baantje om te combineren met je school of studie. Vaak werk je ‘s ochtends in de vroege uurtjes voordat de winkel opent. Of wellicht komt het jou beter uit om in de namiddag van start te gaan. Ben je pas ‘s avonds het meest actief? Dan kan je bij de meeste supermarkten ook in de avonduren aan de slag. En dat zowel doordeweeks als in het weekend! Bijkomende plus: je kan in de vakanties altijd meer uren werken. Al die extra uren tellen al snel op!

En als je dan toch al werkt, dan het liefst met gezellige collega’s, natuurlijk! Vaak werk je met standaard ploegen. Daardoor ken je je collega’s door en door. Het zal wel eens gebeuren dat er wat gewisseld en geschoven wordt qua collega’s waarmee je op de werkvloer staat. Zo leer je de rest ook kennen en heb je binnen no-time je vriendenkring enorm uitgebreidt.

En daarna?

Heb je het vulploegmedewerker-vak uitgespeeld? Dan heb je vaak nog de mogelijkheid om door te groeien, bijvoorbeeld naar een andere afdeling of een leidinggevende functie. Je kan bijvoorbeeld aan de slag gaan aan de kassa, of je kiest ervoor om bij een versafdeling de touwtjes in handen te nemen. Wil je hoger op? Vaak biedt een supermarkt je de benodigdheden om teamleider of zelfs winkelmanager worden. Meestal gaat dat door cursussen en trainingen, waarin verschillende handige skills aan bod komen. Werken als vulploegmedewerker biedt je dus van alles wat: afwisselend werk, leuke collega’s, en een goed toekomstperspectief!