Geschikte huisdieren voor een studentenhuis

Geschikte huisdieren voor een studentenhuis

28 april 2021 Uit Door admin

Zit je in je eentje op kamers en ben je op zoek naar een maatje? Of woon je met een paar huisgenoten maar willen jullie wat extra leven in de brouwerij? Neem dan een huisdier! Een huisdier brengt gezelligheid, maar ook veel verantwoordelijkheden met zich mee. In dit artikel bespreken we de meest geschikte huisdieren voor jouw studentenhuis en waar je aan moet denken, van een puppy hondenriem tot de tijd die je nodig hebt voor de verzorging.

1. Vissen

Wordt dit jouw eerste huisdier? Dan zijn vissen misschien wel iets voor jou. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en je kunt er uren naar kijken! Een mooi aquarium kan een echte eye-catcher zijn voor jouw studentenkamer. De verzorging van vissen valt doorgaans mee. Houd de conditie van het water in de gaten en zorg dat je de vissen op tijd voert, dan zijn ze al snel je beste vriend.

2. Knaagdieren

Wil je toch liever een maatje die je de hele dag kunt knuffelen? Kies dan voor een konijn of een tweetal cavia’s. Deze knagers houden van aandacht en geven je alle liefde terug die ze ontvangen. Je zult wel regelmatig het hok moeten schoonmaken, maar wanneer je de diertjes eenmaal in je hart hebt gesloten, vind je dat geen probleem.

3. Katten

Ben jij klaar voor een maatje groter? Wanneer je van lekker eigenwijs houdt, is een kat misschien wel iets voor jou. Bij een kat weet je nooit waar je aan begint, de ene kat houdt enorm van aandacht, de ander trekt liever zijn eigen plan. Één ding is zeker, met een kat hoef je je nooit meer te vervelen; iedere dag is een nieuw avontuur.

4. Honden

Ten slotte hebben we natuurlijk nog de hond. Deze trouwe viervoeter is erg populair als huisdier, maar vergt de meeste aandacht. Wanneer je een puppy in huis haalt, zul je veel tijd moeten steken in de opvoeding, het uitlaten en het bezighouden van je hond. Daarnaast is het aanschaffen en onderhouden van een hond een stuk duurder dan de andere dieren. Denk bijvoorbeeld aan een riem, puppy voer, een mand, speeltjes etc. Maar onder de streep is een hond het meer dan waard. Alle liefde en aandacht die jij aan de hond geeft, krijg je dubbel en dwars terug. 

Houd er altijd rekening mee dat een dier een levend wezen is, waar je verantwoordelijkheid voor draagt wanneer je hem/haar in huis haalt. Maak dus een weloverwogen keuze.