Hier moet je op letten bij het kopen van een studenten laptop!

Hier moet je op letten bij het kopen van een studenten laptop!

13 juli 2022 Uit Door admin

Als je een student bent en van plan bent een laptop aan te schaffen om je cursus door te komen, waar moet je dan op letten bij het kopen van een laptop? De keuze uit allerlei soorten Windows-laptops, Chromebooks en MacBooks kan overweldigend zijn. Hier schrijven we dit bericht om je de gedetailleerde koopgids voor laptops voor studenten te laten zien en weet je de top dingen om te overwegen. Je huidige laptop vergelijken met nieuwe modellen aan de hand van de onderstaande factoren is dan ook zeker een aanrader! 

Besturingssysteem

Als de opleiding die je kiest niet dicteert welk besturingssysteem je nodig hebt, is de keuze gebaseerd op budget en persoonlijke voorkeur. Apple biedt studenten korting, terwijl Windows-gebaseerde studenten gratis kunnen upgraden naar Windows 10 Education via OnTheHub en kortingen op Adobe Creative Cloud en IBM SPSS Statistics worden ook aangeboden. Chromebook met Chrome OS is een webgebaseerde computer die in de cloud kan werken in plaats van alles op je harde schijf te installeren. Dit maakt de Chromebook redelijk betaalbaar en daardoor direct ook een geschikte studenten laptop, al moet je zeker rekening houden met de nadelen van deze notebook. 

Schermkwaliteit

Elke dag kun je je laptop vele uren gebruiken, dus je moet rekening houden met het scherm dat comfortabel moet zijn om naar te kijken. Veel laptops hebben touchscreens die glanzend zijn, wat leidt tot reflecties. Schaf dus een laptop aan die geen touchscreen heeft. Kijk daarnaast naar de resolutie, bijvoorbeeld 1920×1080. Bovendien zijn de kijkhoeken uiterst belangrijk, bijvoorbeeld het laptopscherm dat IPS aanprijst, biedt de breedste kijkhoeken.

Schermgrootte

Ook dit wordt al dan niet gedeeltelijk bepaald door je opleiding. Als je afbeeldingen en video bewerkt of werkt met spreadsheets en CAD-illustraties, is een groot scherm vereist, bijvoorbeeld een 15-inch laptop. Voor schrijvers is een scherm van 12 inch of zelfs 10 inch geschikt. Over het algemeen zal voor de meeste studenten de sweet spot 12 tot 14 inch zijn. Koop dus een laptop met een scherm van zo’n formaat.

Prestaties

Welk type zijn de beste laptops voor studenten? Dit hangt vooral af van hoe je het gaat gebruiken. Als je ontwerp- of multimediawerk gaat doen, heb je alleen een krachtige laptop nodig. Om je laptop snel te laten werken, betaal je voor een laptop met multi-core Core i5 processor, 8GB RAM en een 500GB SSD. Dit is over het algemeen al goed genoeg voor een student, al heeft je invloed hier wel weer invloed op. In sommige gevallen heeft je laptop namelijk betere specificaties nodig zodat het nog beter presteert.

Levensduur

Misschien overleef je een dag op de universiteit zonder op te laden, terwijl je bezig bent met het kijken van video’s, schrijven van essays, maken van aantekeningen en meer. Dit zou natuurlijk erg handig zijn, vooral doordat niet op alle scholen genoeg stopcontacten te vinden zijn. Daarom is het van belang om te letten op de levensduur van de laptops die je op het oog hebt. In het beste geval hoef je de notebook pas na 10 uur weer op te laden.