Brietaart

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 2ons roombrie
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 80 gr pecannoten (of hazelnoten of walnoten)
  • 4 zongedroogde tomaten in olie
  • 2 eetlepes olijfolie
  • zout, peper, mespuntje nootmuskaat
  • Benodigdheden:
  • taartvorm
  • oven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius.
    Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
    Snijd de uien in halve ringen.
    Snijd de courgette in halve plakjes.
    Snijd de tomaten in reepjes.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de ui en courgette, ong. 3 min. Giet het overtollige vocht af.
  3. Vet de taartvorm in met de overige olie en bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Druk ze goed tegen elkaar aan.
  4. Vul de taartvorm met het ui/ courgette mengsel, de tomaten en noten. Verdeel de brie in plakjes erover heen.
  5. Klop de eieren met de slagroom en voeg zout, peper en een mespuntje nootmuskaat toe. Goed mengen en over het mengsel in de taartvorm gieten en gelijk verdelen.
    Zet de taart ong. 45 min in de oven.