Kipkerrie
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediƫnten
- 200 gr rijst
- 200 gr kipfilet
- 1 pakje mon chou van 100 gr.
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 dl kippenbouillon (van een blokje)
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels kerriepoeder
- zout en peper
Bereiding
- Kook de rijst.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi dit met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de kipfilet.
Voeg de kerriepoeder toe en roerbak nog even door.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en roerbak deze mee.
- Snijd de mon chou in stukjes en voeg die toe aan het kip- bosui mengsel.
Blijf roeren totdat de mon chou gaat smelten.
- Voeg dan de bouillon toe en de suiker.
Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer de saus samen met de rijst.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Ok