Kipsalade met croutons

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet, in grove stukken gesneden
  • 1 kippenbouillontablet
  • 4 sneetjes oud brood, in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 175 gr mosterdkaas, in plakjes
  • 2 sinaasappels
  • 2 zakken veldsla
  • zout, peper
  • Dressing:
  • sap van de sinaasappels
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel (basamico) azijn
  • zout en peper

Bereiding

  1. In hapjespan 500 ml water met bouillontablet aan de kook brengen en hierin de kipfilet in 12- 14 min. gaar laten worden, zachtjes laten pruttelen. Daarna uit de bouillon halen en iets latenafkoelen.
    Intussen in droge koekenpan de blokjes brood op een matig vuur in 5 min. rondom bruin bakken (croutons).
  2. Paprika en kaas in smalle reepjes snijden.
  3. Sinaasappels in partjes snijden, zonder vlies.
  4. Veldsla wassen en ev. kleiner snijden.
  5. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  6. Meng alles in een grote schaal, sla, sinaasappels, paprika, kaas, kipfilet, dressing.
    Verdeel de salade over 4 diepe borden en garneer met de croutons.