Noedelsalade met kipkluifjes

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr eiermie
  • 1 kg kipkluifjes
  • 1 komkommer
  • 250 gr diepvries doperwten
  • 2 preien, gesneden in ringen
  • 1 roe paprika, in stukjes
  • 75 gr cashewnoten
  • 2 eetlepels wokolie
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel gember op siroop, klein gesneden
  • enkele druppels tobasco
  • 3 eetlepels citroensap of wijnazijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 gr C.
  2. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de mie af en spoel na met koud water en laat het vervolgens goed uitlekken.
  3. Leg de kipkluifjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in het midden van de oven in 20 min. gaar.
    Was de komkommer, halveer deze in de lengte en snijd er smalle boogjes van.
  4. Kook de doperwtjes gaar. Giet ze af en spoel er koud water over.
  5. Verhit de olie in een wok of hapjespan.
    Roerbak hierin de prei.
    Meng de ingrediënten voor de dressing.
  6. Schep de komkommer, paprika en doperwten en eiermie door het preimengsel.
    Roerbak nog 3-4 min. door.
    Schep de dressing erdoor en serveer de salade met de kipkluifjes erop.
    Schep de noten erover en strooi er desgewenst wat koriander over.