Salade met parmaham en rode grapefruit

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 100 gr parmaham
  • 2 rode grapefruits
  • 2 stronkjes witlof
  • 10 gr spinazie
  • 50 gr zonnebloempitten
  • Dressing:
  • sap van de grapefruits
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
  2. Bak de parmaham in een oven ( 180 gr C.) voor 10 min of bak ze lichtjes in een koekenpan.
    Breek of snijd de plakken in stukjes/ reepjes.
    Snijd ondertussen de schil van de grapefruits rondom helemaal weg tot aan het vruchtvlees en snijd de parten tussen de vliezen uit.
    Vang het vrijkomende sap op voor de dressing.
  3. Was en snijd de stronkjes witlof in reepjes.
    Was en snijd ev kleiner de blaadjes spinazie en meng deze met de witlof.
  4. Klop het grapefruitsap met de azijn, mosterd, olijfolie en zout en peper tot een goed gemengde dressing.
  5. Schep de dressing door de groenten en verdeel over de borden.
    Verdeel de stukjes grapefruit en parmaham hierover en strooi de zonnebloempitten erover.(Tip: Lekker met (stok) brood.)