dating via het internet

Terwijl jaren geleden online dating nog een geheimtip was en mensen zwegen over het online ontmoeten van hun partner, is online dating tegenwoordig sociaal geaccepteerd. Registreren op een dating portal of een dating app is ook snel gedaan. Maar om echt de juiste partner te ontmoeten, zijn er een paar regels te volgen.

Het kiezen van de juiste dating site

In de eerste plaats moet u nadenken over wat u wilt. Als je echt klaar bent voor een serieuze relatie, kies dan voor een serieus datingportaal en vermijd apps als Tinder, want hier is het aantal singles dat alleen op zoek is naar plezier te groot en wordt het zoeken naar een partner een naald in een hooiberg. Denk ook na over wat je wil. Zoek je alleen iemand voor autoseks of wil je echt een relatie opbouwen? Bovendien zijn er veel nepprofielen te vinden op gratis datingsites, en de werkelijke bedoelingen achter deze profielen variëren van misleiding tot oplichting. Bovendien moeten de exploitanten van gratis portaalsites ook geld verdienen, meestal met reclame en de verkoop van gebruikersgegevens.

Lees daarom vóór u zich abonneert zorgvuldig het concept, de algemene voorwaarden, de regels inzake gegevensbescherming en de prijs-prestatieverhouding, en wees op uw hoede voor abonnementsvallen die zelfs door bijzonder gerenommeerde sites worden gebruikt en waarbij u mogelijk driecijferige jaarlijkse bedragen moet betalen.

Echter, goede dating platforms kosten meestal iets en singles die bereid zijn om geld uit te geven aan dating zijn serieus en zullen eerder geneigd zijn om een drankje voor je te kopen op de eerste date. Als je geen geld wilt uitgeven aan dating, kun je lid worden van veel betaalde sites als niet-betalend lid en op zijn minst berichten beantwoorden van betalende leden of hen jou laten ontmoeten.

Registreer en vul uw profiel in

Als je eenmaal het juiste datingportaal voor je hebt gevonden, schrijf je je in met een interessante of fantasierijke gebruikersnaam die geen aanwijzingen geeft over je echte identiteit. Vul je profiel eerlijk in. Vrouwen bedriegen vooral op leeftijd en gewicht, en mannen op lengte, wat natuurlijk bij de eerste ontmoeting een uitdunningscriterium kan zijn. Naast de voorgedefinieerde antwoordopties moet u ook de vrije tekstvelden invullen om uzelf voor te stellen aan potentiële partners. Laat de bezoekers van je profiel weten waar je plezier aan beleeft, wat jou als persoon bijzonder maakt en naar wat voor partner je op zoek bent. Hier vindt u meer tips voor uw zelfpresentatie.

Ook voor foto's geldt: toon uzelf zoals u vandaag bent - foto's mogen niet van vroeger zijn of zwaar geretoucheerd. Publiceer meerdere foto's, zodat uw gezicht, profiel en figuur/stijl duidelijk herkenbaar zijn en de kijker zich een beeld van u kan vormen. Volledige tips voor de perfecte profielfoto vindt u hier.
Communicatie met potentiële partners

Als je de eerste stap zet in online dating, zul je sneller je doel bereiken (zelfs als je een vrouw bent!). Het eerste bericht mag niet te lang of te kort zijn en moet verwijzen naar het profiel van de andere persoon. Gedetailleerde tips voor het schrijven van uw eerste bericht vindt u hier.
Gebruik voorlopig het interne mail- of chatsysteem om te communiceren met een nieuwe datingpartner en geef niet te snel je privé-telefoonnummer of e-mailadres prijs. Maar wacht niet te lang met telefoneren en een eerste afspraakje afspreken. Hoe langer je heen en weer sms't, hoe meer je geneigd bent je flirtpartner te idealiseren. Je kunt testen of je elkaar iets te zeggen hebt op de eerste date door aan de telefoon te praten. Als je niet kunt praten, zul je waarschijnlijk ook niet slagen op de eerste date.
Realiteitscontrole

Ja, er zijn succesverhalen waarbij de eerste klik tot liefde leidde, maar het is waarschijnlijker dat je een tijdje met verschillende potentiële partners uitgaat tot je de juiste vindt. Voor sommige singles duurt het enkele maanden voor ze de juiste partner vinden. Het grote aanbod van singles online kan u echter verleiden om u nooit te willen binden, omdat u verondersteld wordt een nog betere partner te ontmoeten. Als je te specifieke ideeën hebt over je partner, loop je ook het risico dat je je geluk verliest. Het is beter om iemand te ontmoeten die niet meteen aan je verwachtingen voldoet en je te laten verrassen. Zelfs als het een experiment is. Singles die af en toe hun zoekcriteria verruimen en nagaan of een partner die misschien niet binnen een straal van 50 km woont, een paar centimeter kleiner is, meerdere kinderen heeft of veganist is, misschien wel de juiste persoon is, zullen sneller het geluk vinden.