De leukste draadloze gadgets voor jouw smartphone

De leukste draadloze gadgets voor jouw smartphone

9 oktober 2020 Uit Door admin

Tegenwoordig kun je de deur niet meer uit zonder je smartphone. Waar je ook gaat, je smartphone speelt altijd een belangrijke rol. Daarnaast heeft door de jaren heen niet enkel de smartphone zich enorm ontwikkeld, ook de bijbehorende gadgets zijn zeker niet achtergebleven. Vandaag de dag zijn er dan ook vele leuke draadloze gadgets te verkrijgen voor jouw smartphone. Ben je benieuwd naar de leukste? Lees dan snel verder! In deze blog zullen we een paar van de leukste draadloze gadgets uitlichten.

Muziek luisteren met bluetooth

Eén van de leukste draadloze gadgets zijn toch zeker wel de draadloze oordopjes en hoofdtelefoons. Door middel van draadloze oordopjes of een draadloze hoofdtelefoon kun je muziek luisteren zonder dat je smartphone aan de gadget verbonden is met een draad. Dit is super handig als je bijvoorbeeld muziek wilt luisteren tijdens het sporten of als je onderweg bent. Dankzij de draadloze oordopjes of hoofdtelefoon zit je dan nooit meer in de knoop en blijf je nooit meer ergens achter hangen. Draadloos naar muziek luisteren doe je middels bluetooth. Je smartphone maakt op die manier verbinding met de draadloze oordopjes of hoofdtelefoon en zodoende kun je de muziek op je smartphone beluisteren.

Ook kun je bluetooth gebruiken om de muziek op je smartphone te beluisteren op een externe speaker. Eveneens draadloos dus. Met een speaker geniet je van beter en harder geluid. Ideaal voor bijvoorbeeld een chillsessie in het park of een feestje thuis. 

Draadloze opladers

Een andere super handige draadloze gadget is de draadloze oplader. Een draadloze oplader ofwel een laadstation werkt veelal door middel van elektromagnetische inductie. Kort gezegd houdt dit in dat de verzendspoel (in het laadstation) verbinding maakt met de ontvangstspoel (in de smartphone) en dat er zodoende energie wordt opgewekt en daarmee de batterij van de smartphone wordt opgeladen. Deze verbinding komt tot stand door simpelweg de smartphone op het laadstation te leggen. Het is dus uiteraard wel belangrijk dat de smartphone beschikt over deze zogeheten Qi technologie. Het leuke aan deze manier van opladen, is dat je niet meer te maken hebt met lange saaie draden. Daarentegen zien laadstations er vaak luxe uit en staan ze bijvoorbeeld mooi op je nachtkastje. Vandaag de dag worden draadloze opladers zelfs verwerkt in meubelstukken, waardoor je helemaal geen oplader meer ziet. Er zijn diverse aanbieders van draadloze opladers op het internet te vinden. 

Draadloos scheerapparaat met micro-usb-poort

Een wel hele unieke draadloze gadget voor je smartphone is de Micro USB Elektrisch Scheerapparaat van het merk Mobigear. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hierbij om een draadloos scheerapparaat. Het scheerapparaat kan aan de smartphone bevestigd worden door middel van de micro-usb-poort. Zodoende kun je letterlijk overal je baard scheren met dit scheerapparaat op zakformaat. Dit scheerapparaat zal echter niet geschikt zijn voor grote scheerbeurten, maar her en der een beetje bij scheren zal uitstekend gaan. Ideaal voor als je bijvoorbeeld onderweg bent en erachter komt dat je toch nog een klein stukje van je baard bent vergeten te scheren. Zo kom je nooit meer onverzorgd op je bestemming!